Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Dukaj: Čapuni da pažljivije analizira izjave koje dolaze iz Ministarstva i pažljivo da pročita zakon

Prema njegovim riječima nad navodnom nepravdom počinjenom prema Ulcinju i Ulcinjanima našao se da lamentira član partije koja je saučesnik gotovo dvodecenijske devastacije grada i financijskog kolapsa

Predlažem Iliru Čapuniju da pažljivije analizira i razumije izjave koje dolaze iz MJU, a posebno da pažljivo pročita zakonski tekst koji se tiče uslova za dobijanje statusa grada, poručio je ministar javne uprave i politički direktor Albanske alternative Maraš Dukaj.

On je reagovao na jučerašnju izjavu Čapunija.

“Ulcinj je zasigurno jedna od opština koja ima perspektive grada, ali te mogucnosti nijesu otvorene zahvaljujući Čapuniju i politici koju on i njegovi politički saveznici predstavljaju, već zahvaljujući viziji Albanskog foruma i odgovornom odnosu resora koji ja predstavljam. To nije jedina razlika između nas dvojice, ali jeste veoma bitna…”, istakao je Dukaj.

Prema njegovim riječima nad navodnom nepravdom počinjenom prema Ulcinju i Ulcinjanima našao se da lamentira član partije koja je saučesnik gotovo dvodecenijske devastacije grada i financijskog kolapsa.

“Zbog ovih (ne) djela grad koji postoji više od 2.500 godina ne može biti uvršten na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. Znaju ne samo Ulcinjani, zna cijela Crna Gora i ko snosi odgovornost za ovakvo stanje i ponašanje, govore i činjenice da su podignute optužnice i vode se sudski postupci. Ciničan je pokušaj povezivanja brojnih problema Ulcinja za koje su odgovorni Čapuni i njegova politička družina sa činjenicom da je ministar javne uprave po nacionalnosti Albanac i pokušaj imputiranja navodne nedovoljne nacionalne svijesti ili šta već”, kazao je Dukaj.

Jer je, tvrdi, opšte poznato da je decentralizacija lokalnih samouprava jedna od ključnih stavki i programa Albanskog foruma.

Dukaj naglašava da će Ulcinj kao i mnoge lokalne samouprave u Crnoj Gori imati mogućnost da iz statusa opštine preraste u status grada i time da stekne više ingerencija u oblastima predškolskog obrazovanja, primarne zdravstvene zaštite, socijalne zaštite,prostornog planiranja Itd.

“Ulcinj i njegovi građani ne samo da zaslužuju nego će novim zakonom dobiti realne mogućnosti za valorizaciju fantastičnih prirodnih resursa, za privlačenje investitora, za projekte saradnje sa drugim lokalnim samoupravama u Crnoj Gori i van nje, dakle za razvoj, uspjeh i bolji život. I sve što ste onemogućili skoro svih ovih 20 godina prelijepom gradu, ja lično i Albanski forum ćemo se potruditi maksimalno vratiti zasluženi sjaj, to dobro znate, i zbog toga ste reagovali, jer drugo očigledno i ne znate… Ulcinju, Albanicima, i svim njegovim žiteljima, iz kojeg god naroda dolazili, želim dinamičan razvoj i napredak – koji im i pripada”, zaključio je Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve