Subota, 5 Oktobra, 2024
Rubrika:

DPS Zeta: Nakaradna obilježja biće brzo promijenjena, zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine

Ovo rješenje grba i zastave ima za cilj da, kako kažu, ''satre crnogorstvo Zete, raskine sve veze sa crnogorskom istorijom i kulturom, i uvede nas u okrilje tuđe ideologije''

Objavljivanjem idejnog rješenja za novi grb i zastavu naše Opštine, suočeni smo s jasnim pokušajem prekrajanja našeg identiteta, poručuju iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta.

Ovaj prijedlog, prikazan na priloženim slikama, prema njihovim riječima,nedvosmisleno pokazuje namjeru da se, kako kažu, “crnogorski identitet Zete potisne i da mu se pripoje karakteristike nečega što nikada nije bilo zetsko”.

Foto: DPS Zeta

“Prikazana zastava, sa grbom postavljenim na trobojci identičnog rasporeda boja kao na zastavi Srbije jasno pokazuje pravu namjeru nalogodavaca ovog sramnog čina. Ovaj grb i zastava ne predstavljaju našu bogatu istoriju, kulturu i tradiciju već simbolizuje predaju i odricanje od našeg identiteta i nasljeđa i upravo zbog toga ih nećemo ni smatrati svojim već kao legitimaciju onih čija je mjera vrijednosti izdajništvo i služenje tuđem gospodaru”, naveli su iz zetskog DPS-a u saopštenju za medije.

Ovo rješenje grba i zastave ima za cilj da, kako kažu, “satre crnogorstvo Zete, raskine sve veze sa crnogorskom istorijom i kulturom, i uvede nas u okrilje tuđe ideologije”.

“Podsjećamo da se Crna Gora iznjedrila na temeljima slavne zetske istorije i da su Crna Gora i Zeta neraskidivo isprepletene u hiljadugodišnji spoj državnosti, postojanja i nesalomivosti! Naša prošlost je utkala u nas vrijednosti koje ćemo sačuvati, naš identitet je naša svetinja koju nećemo nikome predati, a duh Zete je nepobjediv i naš identitet nije na prodaju. Poručujemo rukovodstvu Zete da povuče ovo kvislinško obilježje, a ako to ne uradi, onda makar da se ne navikava na njega jer će biti promijenjeno vrlo brzo zajedno sa sluganskim rukovodstvom opštine”, poručiili su iz DPS Zeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve