Srijeda, 26 Juna, 2024
Rubrika:

DPS, SD i URA predali zahtjev: Traže kontrolno saslušanje Novovića

Proceduru su potpisali Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu iz redova DPS-a, SD-a i URA predali su u proceduru zahtjev za kontrolno saslušanje Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

Proceduru su potpisali Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić.

“Imajući u vidu sadržaj tekstova na portalu Libertas press u kojima su objavljeni transkripti SKY komunikacije, a iz kojih se može zaključiti da se u Crnoj Gori stvarala mreža za krijumčarenje cigareta, te da se u razgovorima spominju sadašnji i dva bivša premijera smatramo neophodnim da se organizuje saslušanje Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore”, piše u dopisu članova odbora.

Oni tvrde da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na portalu Libertas press ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu.

“Vjerujemo da je u interesu svih građana da na saslušanju pred njihovim predstavnicima u parlamentu, predstavnici tužilaštva objasne njihovo nepostupanje po saznanjima da postoje sumnje na izvršenje više krivičnih djela. Građani treba da saznaju činjenice o radu institucija kroz parlament, a ne posredstvom medijskih nastupa glavnog SDT na privatnim televizijama, u kojima se istina čuje onoliko koliko to voditelj i njegov sagovornik dopuste. Saslušanje pred nadležnim odborom, korisno je i za instituciju SDT, jer bi glavni specijalni tužilac dobio priliku da javnosti objasni (ne)postupanje institucije na čijem je čelu”, zaključuje se u dopisu.

Prema izjavi Novovića, tek je objavljivanje transkripata u medijma iniciralo reakciju nadležnih prgana i to punu godinu dana od saznajna da postoje sumnje u vezi sa djelovanjem organizovane kriminalne grupe koja čini krivična djela.

“Mišljenja smo da je javnost uznemirena činjenicom da tekstovi na Libertasu ukazuju na ozbiljne optužbe o kriminalu, da se očekuju odgovori zašto su nadležni u SDT-u držali u fioci dva dokumenta, ali i ko iz sistema vlasti angažovao pripadnika Uprave policije da obezbjeđuje i vozi lice, koje se spominje u trasnkriptima, a za koje se kasnije utvrdilo da je lažni američki diplomata”, ističe se.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve