Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS: Novi fijasko Demokrata koje klize ka nestanku sa političke scene

''Demokratska partija socijalista je na posljednjem parlamentarnom odmjeravanju snage u Gusinju, u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom i Demokratskom unijom Albanaca osvojila 509 glasova, a juče je sama dobila 435 glasova, odnosno šest mandata''

Bečićeva Demolirana Crna Gora (DCG), polako ali uporno ide ka nestanku sa političke scene, i opstaje samo zahvaljujući tome što su se odrekli ponosa i obraza te konstantno prave neprincipijelne koalicije sa onima koji su ih vrijeđali i ponižavali, ocijenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

“U njihovom nezavidnom statusu, gdje se po dubini stranke raspada, a spolja već izgleda raspadnuto, stanja bespomoćnosti koji ne bismo poželjeli ni najgorem političkom protivniku, njima i njihovom lideru Bečiću se jedan osvojeni mandat čini kao ogromna pobjeda, ali se zato naših šest mandata proglašava porazom”, naveli su iz DPS-a u saopštenju za medije.

Imaju razumijevanje, kako kažu, za iskrivljenu percepciju realnosti “posrnule stranke i njenog lidera”.

“Ali nam je nula prag tolerancije kada su u pitanju njihova podmetenja i laž. Naime, Demokratska partija socijalista je na posljednjem parlamentarnom odmjeravanju snage u Gusinju, u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom i Demokratskom unijom Albanaca osvojila 509 glasova, a juče je sama dobila 435 glasova, odnosno šest mandata. Dakle, rezultat je samo za 73 glasa manji od broja koji je DPS osvojio kada je išao na izbore u koaliciji sa još dvije stranke koje imaju respektabilnu političku podršku u Gusinju”, dodaju iz DPS.

SD je, kako podsjećaju, juče nastupio u koaliciji sa Bošnjačkom strankom u kojoj je dobio šest mandata.

“DUA je osvojila jedan mandat, a odbornik koji je nastupio u drugom političkom aranžmanu a bio prošle godine na našoj listi, osvojio je još dva mandata. Dakle, jasno je da je DPS dobila veću podršku nego na prošlogodišnjim izborima, jer je naša stranka nastupila ovog puta samostalno, osvojila šest mandata, i 435 glasova, svega nekoliko desetina manje nego kada je bila u koaliciji sa političkim subjektima koji su zajedno osvojili devet mandata na ovim izborima”, naveli su iz DPS.

Sa druge strane Demokrate, prema njihovim riječima, koje su iskoristile sve resurse vlasti da bi nekako došli do podrške, “zloupotrijebili sve što se zloupotrijebiti može, uz podršku PES-a, uspjeli su da se domognu samo jednog mandata, jedva”.

“Svaki novi pokušaj Demokrata da svoj minimalni rejting dižu slavljenjem poraza kao pobjede, sigurni smo da će dalje devalvirati i onako njihovu nisku vrijednost na političkoj sceni Crne Gore”, zaključili su iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve