Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Novović, umjesto brojanja krtola i trešanja, da počne da se bavi poharom u energetskom sektoru

''Pitamo specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića, da ne bi slučajno poslao kakav specijalni tim da se pozabavi malo nezapamćenom poharom u energetskom sektoru kako bi počeo brojiti milione eura umjesto nečijih trešanja, krtole i vodokotlića?''

Na katastrofalnu situaciju u državnim preduzećima energetskog sektora upozoravamo skoro četiri godine, tačnije od kada su Milutin Đukanović i ostali podobni kadrovi zaposjeli fotelje.Sve ono na šta smo mi ukazivali potvrdio je i ministar Saša Mujović, doduše sva njegova priča ostaje samo na riječima. U pomenutim preduzećima vrši se kontinuirana i bezobzirna pohara državnih resursa i novca svih građana kroz enormne apanaže rukovodećem kadru, raznorazne dotacije, obilaske ekskluzivnih svjetskih destinacija, neracionalno korišćenje službenih automobila, goriva, reprezentacije, tj. vozi se, jede i pije u neograničenim količinama sve na račun građana i građanki Crne Gore, navode iz DPS Nikšić.

Sve je to sa zakašnjenjem uvidio ministar Mujović, dodaju iz DPS, pa sad traži da rukovodstvo u EPCG, Solaru, CEDIS-u itd. malo manje jede, pije, vozi se, putuje, pa i kocka o trošku države.

“Nije važno što su neka od tih preduzeća u debelom minusu, važno je da se uhljebe supruge, šćeri, sinovi, braća, sestre, kumovi i kume visokopozicioniranih članova aktuelne vlasti!

Ono što je, takođe, ministar energetike i rudarstva juče zatražio od rukovodstva EPCG i Solar gradnje, a sve pod pritiskom međunarodnih faktora, jeste da se raskine ugovor sa kontraverznom kompanijom Kaldera, koja je na crnoj listi SAD-a i povezuje se sa predsjednikom bh. entiteta Republika Srpska Miloradom Dodikom”, navodi se u saopštenju.

Svima je jasno da kroz ovakve aranžmane, kadrovi nekadašnjeg Demokratskog fronta, vraćaju dug i Dodiku i Vučiću za milionsku novčanu i svaku drugu podršku za vrijeme republičkih, ali i lokalnih izbora u Nikšiću. Svaka usluga ima svoju cijenu, samo što usluge učinjene podanicima “srpskog sveta” plaćaju građani Crne Gore.

“Zaključno, pitamo specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića, da ne bi slučajno poslao kakav specijalni tim da se pozabavi malo nezapamćenom poharom u energetskom sektoru kako bi počeo brojiti milione eura umjesto nečijih trešanja, krtole i vodokotlića?!”, kazali su iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve