Srijeda, 25 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS Nikšić: Milatović Perović sve svoje pare, i one zarađene protivno zakonu, da zadrži za sebe, Šimun postaje saučesnik u uništavanju bolnice

Podsjećaju da dr Dušanka Milatović Perović na to da je nezakonito obavljala dopunski rad u jednoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi nije kazao DPS, to je utvrdila nadležna Zdravstveno-sanitarna inspekcija, koja je na osnovu utvrđenih činjenica joj izrekla i kaznu

Umjesto što ide po emisijama i građanima pokušava da predstavi da je u Opštoj bolnici Nikšić sve u redu, iako svi Nikšićani vide da u ovoj ustanovi vlada potpuno rasulo, aktuelnoj direktorici bi bolje bilo, ako joj je toliko stalo do ovog zdravstvenog centra, da podnese ostavku, kaću iz DPS Nikšić.

Podsjećaju da dr Dušanka Milatović Perović na to da je nezakonito obavljala dopunski rad u jednoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi nije kazao DPS, to je utvrdila nadležna Zdravstveno-sanitarna inspekcija, koja je na osnovu utvrđenih činjenica joj izrekla i kaznu.

“Dalje, zbog malicioznih komentara u politikantskom maniru, poručujemo direktorici nikšićke bolnice da svoje pare, čak i one koje je zaradila bez dozvole za dopunski rad, dakle protivno zakonu, zadrži za sebe, čak i da su joj džepovi preteški. Ipak, ono što nas brine jesu posljedice njenog neznavenog i nesposobnog upravljanja ustanovom, koje mogu biti i više nego teške, a o tom traljavom upravljanju ustanovom ministar Šimun, zbog političkih trgovina, ćuti, dok pacijente zaražene Q-groznicom vraćaju iz bolnice nepregledane, dakle – nezbrinute”, kažu iz DPS.

Oni pitaju ministra, hoće li čuti glas povodom ovog još jednog skandala u OB Nikšić.

“Ili ste spremni da podnesete odgovornost za to što je usljed ovakvog upravljanja, odnosno neupravljanja, ovim regionalnim zdravstvenim centrom ugroženo pravo na zdravstvenu zaštitu građanki i građana ovog grada? Jedno znajte – ako nastavite da čuvate fotelju Milatović Perović, postajete njen saučesnik u sistemskom urušavanju nikšićke bolnice i neobezbjeđivanju zdravstvene zaštite pacijentu”, poručuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve