Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Ovo su ključna ulaganja u mlade i obrazovanje koja slijede nakon 29. septembra

Riječ je, kako dodaju, o ulaganju u buduće kadrove na kojima će počivati razvoj grada.

Investiranje u mlade i u obrazovanje biće jedan od ključnih ciljeva lokalne vlasti koju će, nakon izbora 29. septembra, predvoditi Demokratska partija socijalista (DPS), kazali su iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

“Ranije je već bilo riječi o uspostavljanju besplatnih vrtića i jaslica na teritoriji Opštine Kotor, što će biti jedna od mjera kojoj ćemo biti naročito posvećeni po preuzimanju vlasti. Pored toga, za sve redovne studente iz Kotora povećaćemo iznos opštinskih stipendija, čija će visina ubuduće iznositi 300 eura. Jedan od naših ključnih ciljeva u ovoj oblasti je i uspostavljanje posebnog fonda za usavršavanje mladih stručnjaka i postdiplomaca, u cilju njihovog kasnijeg povratka u Kotor”, saopštili su iz DPS Kotor.

Riječ je, kako dodaju, o ulaganju u buduće kadrove na kojima će počivati razvoj grada.

“Pored toga, odmah po preuzimanju vlasti, iniciraćemo projekat gradnje nove škole i vrtića na području Grblja. Uz to, jedna od mjera koje ćemo implementirati biće i uspostavljanje besplatnih vanškolskih i sportskih aktivnosti za mlade uzrasta do 18 godina. Mladi će nakon 29. septembra biti aktivno uključeni u procese donošenja odluka, jer vjerujemo da je upravo i realizacija njihovih vizija od ključne važnosti za unapređenje stanja i razvoj Kotora”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve