Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS Kotor: Jačanje zdravstvenih ustanova tiče se i lokalne uprave, imamo mjere i u toj oblasti

''Od samog početka mandata, intenziviraćemo realizaciju ideje o izmještanju KBC Kotor na lokaciju koja je predviđena Prostorno-urbanističkim planom. Taj se projekat danas nameće kao nužnost'', navodi se u saopštenju

Po preuzimanju vlasti 29. septembra, Demokratska partija socijalista realizovaće i niz mjera koje se odnose na poboljšanje uslova u kojima funkcionišu zdravstvene ustanove u Kotoru, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Kotor.

“Već smo, govoreći o socijalnoj politici, predstavili više projekata i iz sfere zdravstva, a u narednom periodu iniciraćemo više ideja i uspostaviti nove programe. Od samog početka mandata, intenziviraćemo realizaciju ideje o izmještanju KBC Kotor na lokaciju koja je predviđena Prostorno-urbanističkim planom. Taj se projekat danas nameće kao nužnost”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, dodaju, Opština Kotor uspostaviće poseban fond za specijalnu bolnicu “Dr Vaso Ćuković”.

“Preispitaćemo mogućnost dislokacije specijalne prihijatrijske ustanove Dobrota, pri čemu ćemo inicirati proširenje kapaciteta isturenog punkta zdravstvene stanice u Industrijskoj zoni. Uz to, uz komunikaciju sa građanima, ali i sa sektorom zdravstva, ići ćemo ka daljoj podršci i programima i institucijama, pri čemu smo već najavili i projekte poput uspostavljanja novih centara, gradnje Hospisa u sklopu Doma starih Grabovac, uz posebne programe podrške najstarijim sugrađanima”, zaključuju u kotorskom DPS-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve