Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS: Da li je međunarodni kripto prevarant pomagao PES u Bijelom Polju?

Da li je u pitanju prećutkivanje saradnje koja je rezultirala izdašnim pojedinačnim koristima, pa je to cijena njihovog ćutanja i poslovanja sa ljudima iz kriminalnog miljea, ostavljamo građanima da prosude

Iz DPS-a je saopšteno da je javnost Crne Gore ponovo uzdrmala informacija iz, do skora, jedinstvenog PES-a da je u kreiranju kampanje i predaji liste za lokalne izbore u Bijelom Polju učestvovao tim Džordža Kotrela, lica osuđivanog zbog pranja novca, iznude i ucjene u SAD.

Džordž Kotrel je lice koje je, osim krivičnih djela, u javnosti poznato kao vlasnik prvog automata za kupovinu kritpovaluta u Crnoj Gori, a prema pisanju britanskog “The Guardian”, vršio je nelegalno finansiranje političke kampanje PES, ističu iz bjelopoljskog DPS-a.

“Tokom kampanje PES u Bijelom Polju, zajedno sa svojim timom, Džordž Kotrel je pratio i finansirao promociju predaje liste lokalnog PES u našoj opštini tokom lokalnih izbora 2022. godine. Postavlja se pitanje kakva budućnost bi građane Bijelog Polja čekala u zagrljaju sa kritpo mafijom, koja je sudbinu našeg grada kovala na jahtama na Luštici i Porto Montenegru? Zabrinjavajuće je da se lokalni PES u Bijelom Polju ne ograđuje od optužbi za saradnju sa čovjekom koji se dovodi u vezu sa prljavim poslovima, za šta je pravosnažno osuđivan.

Da li je u pitanju prećutkivanje saradnje koja je rezultirala izdašnim pojedinačnim koristima, pa je to cijena njihovog ćutanja i poslovanja sa ljudima iz kriminalnog miljea, ostavljamo građanima da prosude.

Očigledno je da iza patetike servirane narodu o “iznošenim patikama od vrtića do fakulteta” i “branju borovnica”, stoje ozbiljni kripto prevaranti”, ističe se u saopštenju DPS-a

Dok funkcioneri PES-a i njihovi partneri sarađuju sa svjetskim kripto prevarantima, iza kulisa patetičnih nastupa na političkoj sceni sakrivena je duboka socio-ekonomska kriza koja, zahvaljujući PES-u i partnerima, ove jeseni očekuje građane Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve