Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

DPS: ANB prećutao informaciju o pripremi atentata na Đukanovića, sektor bezbjednosti u potpunom rasulu

Naime, kako ističu, nakon što su dvije ključne institucije koje treba da brinu o sigurnosti građana – Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije, saopštili dijametralno suprotne informacije o ovom događaju, istina polako počinje da izlazi na površinu

Slučaj o kojem je juče obaviještena crnogorska javnost, a koji se tiče informacije o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, još jednom je pokazao u kakvom stanju se nalazi sektor bezbjednosti, saopšteno je iz DPS-a.

Naime, kako ističu, nakon što su dvije ključne institucije koje treba da brinu o sigurnosti građana – Agencija za nacionalnu bezbjednost i Uprava policije, saopštili dijametralno suprotne informacije o ovom događaju, istina polako počinje da izlazi na površinu.

“Dakle, Agencija za nacionalnu bezbjednost, po sopstvenom priznanju, danima je imala u posjedu opetativne informacije da se na predsjednika Đukanovića priprema atentat, ali sa njima nije upoznala Upravu policije, već je to učinila tek nakon što je informacija objavljena u medijima. Paralelno sa tim, policija je ukinula dnevno obezbjeđenje stana u kojem Đukanović živi olakšavajući na taj način da se zlokobni naum dovede do kraja”, navode iz DPS-a.

Po njima ono što je posebno nevjerovatno u čitavom slučaju je da je u petak održana sjednica BOK-a (Biroa za operativnu koordinaciju) čija je uloga upravo koordinacija između organa koji se bave sektorom bezbjednosti, a da atentat na bivšeg predsjednika države nije ni pomenut – iako su direktor ANB i UP sjedjeli jedan do drugog, o čemu govore i fotografije sa navedenog sastanka?!

“Da li u svemu ovome ima konspiracije i skrivenih motiva – ostavljamo javnosti da sudi. Ono što je svakako jasno jeste da se sektor bezbjednosti u potpunosti raspao i da će mu u godinama pred nama biti potrebna radikalna rekonstrukcija. Demokratska partija socijalista nastaviće da prati slučaj i promptno će obavještavati javnost o svim relevantnim informacijama”, poručuju iz DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
14.07.2024-16:17 16:17

O;igledna je namjera ANB i Uprave policije, zajedno sa BOK, da olakšaju posao atentatorima. Jučerašnje saopštenje Amandića i Mkneževića, zbcg, odiše stravičnom mržnjom i patološkom željom za osvetom, prema bivšem predsjedniku Milu Đukanoviću i svima koji su sudili pomenutoj dvojIci, već decenijama na ovaj ili na onaj način terorista, Amandiću i Mkneževiću. Njihova nasilnička politička jača, iz dana u dan prema svim Crnogorcima i Crnogorkama. ANB, Uprava policije i BOK, idu u svemu na ruku Amandiću i Mkneževikću, zbog očiglednog opravdanog njihovog osjećaja da su sudski i tužilački organi CG njihov pouzdan partner! CRNOGORCI I CRNOGORKE SU NAD PONOROM. Amandić… Pročitaj više »

Igor
15.07.2024-09:24 09:24

Nisu oni u rasulu vec na zajednickom poduhvatu da ubiju bivseg predsjednika. Biraci PES-a i URA-e spavate li murno, je li vam ugodno sada? Mandic sa 6-7 poslanika zari i pali u CG. Ma bravo…