Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Došljak: Vladajuća koalicija u Beranama ostavila katastrofalne posljedice, jedini izlaz iz krize su izbori

''Vanredni lokalni izbori su jedini izlaz iz nastale situacije i jedini način da se dođe do ozbiljne i odgovorne lokalne vlasti čiji će stožer biti Demokratska partija socijalista'', poručila je Došljak

Svjedoci smo posljednjih dana brojnih saopštenja političkih partija sada već bivše lokalne parlamentarne većine, kojima dojučerašnji koalicioni partneri međusobnim optužbama žele pobjeći od odgovornosti za učinjeno u prethodnom periodu, ocijenila je članica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore i članica Izvršnog odbora DPS Berane Jovana Došljak.

“Jedan od koalicionih partnera otišao je korak dalje, pa je pozvao „sve nadležne institucije da se situacija što prije riješi“, zaboravljajući da su i oni kao i ostale članice bivše lokalne vlasti u stvari krivci za novonastalu situaciju i duboku krizu u koju su Berane zapale, i njihovi kadrovi sjede u institucijama koje prozivaju. Iz svih pomenutih saopštenja može se zaključiti da niko od potpisnika ne prihvata odgovornost za svoj dosadašnji (ne)rad, ali svi znaju da su krivi „oni drugi“ koje su opet oni sami birali za partnere u vršenju vlasti, dok sada svi zajedno pozivaju i čekaju da neko „nadležan“ razriješi nastalu situaciju u koju su nas svojom pohlepom i neznanjem uveli”, navela je Došljak u saopštenju za medije.

Sva dosadašnja saopštenja Demokrata, Pokreta „Berane sad“ i Pokreta za promjene samo su, prema njenim riječima, potvrdila tvrdnje Demokratske partije socijalista da će koalicija, “nastala trgovinom funkcijama i ucjenama”, biti, kako kaže, “veoma kratkog daha, i da će za sobom ostaviti katastrofalne posljedice za građane Berana”.

“Sa druge strane, partije okupljene oko nekadašnjeg predsjednika Todorovića, samozadovoljno ćute, produbljuju krizu i likuju nad sudbinom nesuđenog predsjednika Ćulafića, zaboravljajući pritom da su za izgubljenu deceniju u razvoju grada i trideset miliona duga, oni i te kako odgovorni. Iako ne mogu da se dogovore ni oko čega, pomenute političke aktere bivše lokalne većine ipak veže jedna jedina zajednička stvar – paničan strah od vanrednih lokalnih izbora i sučeljavanja sa voljom građanki i građana Berana”, dodala je Došljak.

Poštovane građanke i građani Berana, konstatuje ona, “nemamo vremena za gubljenje”.

“Vanredni lokalni izbori su jedini izlaz iz nastale situacije i jedini način da se dođe do ozbiljne i odgovorne lokalne vlasti čiji će stožer biti Demokratska partija socijalista”, poručila je Došljak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve