Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Rubrika:

Đeljošaj – Rajnke: Ekonomski dijalog je primjer naših jakih ekonomskih i partnerskih veza

Đeljošaj je istakao značaj odličnih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država

“Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, sastao se sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke.

Potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Gjeloshaj je upoznao ambasadorku sa radom Ministarstva ekonomskog razvoja kada je evropski put Crne Gore u pitanju, posebno u vezi legislativnih i administrativnih zahtjeva za zatvaranje poglavlja 7, 10 i 20.

Đeljošaj je istakao značaj odličnih odnosa Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

“SAD su naš glavni saveznik i kroz međusobnu saradnju i američku ekspertizu u oblasti ekonomije, trgovine, investicija i razvojnih projekata, naša zemlja dobija snažnu podršku. U tom pravcu ide i dalje produbljivanje saradnje sa američkim kompanijama koje posluju u Crnoj Gori i potencijalnim zainteresovanim kompanijama, koje mogu biti primjer za mala i srednja preduzeća kako povećati proizvodni i razvojni nivo”, dodao je Đeljošaj.

“Dodatno učvršćujemo naše partnersrvo kroz intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, a Ekonomski dijalog je primjer naših jakih ekonomskih i partnerskih veza”, zaključio je Đeljošaj .

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve