Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Dio članova i bivših funkcionera BS formira novu stranku

U dijelu BS postoji nezadovoljstvo odlukom Glavnog odbora o ulasku u Vladu sa strankama koje ne priznaju genocid u Srebrenici kao i sa jednom koja baštini četničku ideologiju

Dio bivših i sadašnjih funkcionera kao i članova Glavnog odbora Bošnjačke stranke objelodanice u narednih desetak dana inicijativu o formiranju nove stranke sa bošnjačkim nacionalnim predznakom, saznaje Pobjeda.

Dva izvora Pobjede saopštila su da u dijelu BS postoji nezadovoljstvo odlukom Glavnog odbora o ulasku u Vladu sa strankama koje ne priznaju genocid u Srebrenici kao i sa jednom koja baštini četničku ideologiju.

– Smatramo da je BS izdala programske principe i da je učesće u toj Vladi neprihvatljivo, rekao je izvor Pobjede dodajući da je proglašavanje dva visoka člana Vlade personama non grata u Hrvatskoj prvi pokazatelj da je odluka o ulasku u Vladu pogrešna.

Izvor Pobjede nije želio da precizira o kojim imenima je riječ koji formiraju novu stranku ali je dodao da je ,,riječ o ljudima koji su proteklih dana javno kritikovali tu odluku iza koje stoji Ervin Ibrahimović”.

-Brzo ćemo izaći sa inicijativnim odborom, rekao je izvor Pobjede.

Izvor je dodao da su prvi planovi vezani izlazak na ,,lokalne izbore u Gusinju i Podgorici gdje će se vidjeti kolika je stvarna podrška Ibrahimoviću”.

Ideju o ulasku BS u Vladu podržala je ogromna većina čak 87 članova Glavnog odbora, dok je svega jedan bio uzdržan. Sjednici Glavnog odbora, međutim, nije prisustvovalo oko tridesetak članova tog tijela.

Ideju o ulasku u vlast Bošnjačke stranje zvanično su podržali šef diplomatije Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, predsjednik SDA Bakir Izetbegović kao i šef turske diplomatije Hakan Fidan.

Odluku je kritikovao dio intelektualaca i političara iz redova Bošnjaka iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sulejman
27.07.2024-16:37 16:37

Zamislite koji bi to psihicki poremerceni Bosnjak -Musliman – sklopijo vojsku sa Cetnicima i zajedno se borili protiv Crnogoraca svoje Djedovine -I trba Drazu ( Ibrahimovica )Bosnjaci -Muslimani kaznit da mu se ne da ni 1 glas i Smece bacit na smetliste nije Lopov nacionalisticki za politike -Na celo da vodi Bosnjacki narod PIH SRAM I STID DA GA BUDE OD MAJKI SREBRENICE !

Tara
28.07.2024-11:57 11:57
Reply to  Sulejman

Biti zajedno sa ubicama svog naroda..je najnizi nivo ljudckog bica..Mene se povraca..Crnogorci..su uz vas..a vi ste sad protiv nas..radje sa ubicama svog naroda,,Uzas..nad uzasom..vas ce Ala..osuditi za sva vremena!

Ancy
27.07.2024-18:16 18:16

Ako mislite da uspijete onog lelemuda Fejzića, ono potkupljivo udbaško go*no od rejsa, ostavite Ibrahimoviću!

Suljaga
27.07.2024-18:58 18:58
Reply to  Ancy

Ne vrijedjaj !!! imacete priliku glasa Bosnjaka i osudu koliko je vrijedan kako mu dade ime Abazovic -DRAZA ! Brzo ce IZBORI -Gusinje -Podgorica i uvjeriti ce te se koliko je vrijedan Nacionalista i da vodi Bosnjake -Muslimane u propast .