Utorak, 8 Oktobra, 2024
Rubrika:

DIK odbio 15 prigovora liste Kadića, ponavljaju se izbori na dva mjesta u Kotoru

Sjednica DIK-a trajala je nekoliko sati, a odluke su donijete nakon detaljnog uvida u relevantni izborni materijal.

Državna izborna komisija odbila je večeras 15 prigovora koje je podnio Nebojša Vuksanović, punomoćnik Vuka Kadića, nosioca izborne liste „Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“, na rješenja Izborne komisije Glavnog grada Podgorica.

“Na višesatnoj sjednici, DIK je izvršila uvid u izborni materijal sa određenih biračkih mjesta i utvrdila da su prigovori neosnovani”, saopšteno je iz DIK-a.

Jedan od prigovora odnosio se na biračko mjesto broj 27 u Osnovnoj školi “Dragiša Ivanović” u Doljanima, gdje nedostaje izvod iz biračkog spiska.

Predsjednik DIK-a Nikola Mugoša naveo je, kako navode iz DIK-a, da su prilikom razmatranja ovog pitanja postojala različita mišljenja među članovima Komisije, te nije bilo potpune saglasnosti o tome da li ovaj nedostatak predstavlja dovoljan osnov za usvajanje prigovora.

“Komisija je, sa osam glasova “protiv” odbila ovaj prigovor, dok su za njegovo usvajanje glasali predsjednik Mugoša i član Komisije Milisav Ćorić“, dodaje se.

Državna izborna komisija usvojila je prigovore Opštinskog odbora DPS-a Kotor i naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Kotor da donese odluku o ponavljanju izbora na dva biračka mjesta.

“Istovremeno, DIK je odbacila dva prigovora Vladimira Jokića, kandidata za odbornika, s obrazloženjem da je već ranije donijela odluku o toj pravnoj situaciji”, navodi DIK.

Sjednica DIK-a trajala je nekoliko sati, a odluke su donijete nakon detaljnog uvida u relevantni izborni materijal.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve