Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Despotović: Zaraza se širi, a nadležni se kriju i nadaju da će se problem sam riješiti

Traže od nadležnih institucija da u što kraćem roku javnost informišu o ukupnom broju zaraženih grla i ukupnom broju eutanaziranih grla, jer dosadašnje informacije su sporadične i ne daju precizan presjek stanja

Dom zdravlja u Nikšiću objavio je, da se broj oboljelih od Q groznice povećava?! Da li za tu informaciju znaju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Upravi za bezbjednost hrane ili se čelnici ovih institucija bave izbornim rezultatima u Podgorici?, navodi u saopštenju  Aleksandra Despotović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Oni koji su odgovorni, dodaje Despotović, potpuno su utihnuli, a upravo uznemiruje tišina.

“O čemu se radi? Da li institucije u Crnoj Gori postoje samo da bi neko zasjeo u fotelju? Brojanje glasačkih listića očigledno je važnije od sagledavanja broja oboljelih i preduzimanja mjera za njihovu zaštitu. Zašto se bježi od saopštavanja informacija građanima po pitanju broja oboljelih od Q groznice? Da li je sprovođenje mjera sa zakašnjenjem i pod pritiskom javnosti dalo rezultate na terenu? Ovo pitanje je važno, jer se pojava bolesti željela sakriti od javnosti”, kaže ona.

Traže od nadležnih institucija da u što kraćem roku javnost informišu o ukupnom broju zaraženih grla i ukupnom broju eutanaziranih grla, jer dosadašnje informacije su sporadične i ne daju precizan presjek stanja.

“Očigledno je da se preko ovog problema želi preći ćutanjem i njegovim stavljanjem pod tepih, sa ciljem da se skrene pažnja sa ovog pitanja. Za to vrijeme se zaraza širi po farmama, zaražene životinje se ne uklanjaju, nema ni najave o vakcinaciji i očigledno je da država ne kontroliše ovu bolest, prouzrokujući nesagledive posljedice po zdravlje ljudi i životinja, i devastaciju stočnog fonda”, poručila je Despotović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve