Utorak, 1 Oktobra, 2024
Rubrika:

Demokratska alternativa (DA): Izbori bez laži, uvreda i kleveta

Kako je kazao, tokom predizbornih aktivnosti članovi Demokratske alternative će se dosljedno pridržavati Kodeksa stranke

Demokratska alternativa Crne Gore na izborima u Kotoru neće voditi negativnu kampanju, poručuju iz te partije.

“Odlučni u namjeri da se izdignemo iznad dominantnih političkih nadgornjavanja koja su se otrgla kontroli, postavićemo granice samovoljama, neobrazovanosti i taštini.
Izaćićemo u susret novim idejama i pametnim rješenjima. Dobro svih građana/ki je merilo uspješnosti. Demokratska alternativa bira put koji je iznad ličnih ambicija i sebičnog koristoljublja, prije svega uvažavajući sve naše razlike od ličnih i kolektivnih do kulturnih, rodnih i religijskih. Naš uvid u kotorsku svakodnevnicu uvjerava nas da su upravo te posebnosti izvor neograničenih mogućnosti”, naveo je predsjednik Demokratske alternative Crne Gore Davor Kumburović u saopštenju dostavljenom medijima.

Kako je kazao, tokom predizbornih aktivnosti članovi Demokratske alternative će se dosljedno pridržavati Kodeksa stranke.

“Politički nastupi moraju da uvažavaju dostojanstvo, čast, lično poštenje, odgovornost, slobodu dijaloga. Predstavnici DA će nastojati da političko djelovanje ne bude izvan i iznad etike. DA će biti alternativa iskrivljenom poimanju demokratije i brana svakom obliku privatizacije naše stvarnosti od strane pojedinaca. Prihvatajući aksiom da svi građani i građanke imaju ista ljudska prava, uzdržavaćemo se od svakog postupka ili iskaza koji predstavlja diskriminaciju po bilo kom osnovu i nikada nećemo na osnovu bilo čijeg ličnog svojstva opredjeljivati svoje postupanje prema tim osobama”, kazao je Kumburović.

Kako naveo, u javnim nastupima i komunikaciji sa članovima drugih stranaka i drugim građanima izbjegavaće svako ponašanje ili obraćanje koje se može kvalifikovati kao uvrijedljivo, diskriminatorsko ili nepristojno.

“Rukovodeći se principima uzajamnog uvažavanja i međusobnog poštovanja i tolerancije, kada budemo upućivali kritike na bilo čiji rad nećemo upotrebljavamo uvrijede, laži i klevete, a prije izricanja mišljenja prikupićemo sve informacije i uvjeriti se da su tačne. Posebno u periodu do izbora, DA će se ponašati u skladu sa načelima poštenja, pravednosti, poštovanja, istinitosti, odgovornosti i kulture dijaloga”, zaključio je Kumburović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
28.08.2024-19:22 19:22

Evo sta kaze Prolupali Cetnicki Vojvoda Rakovic za CG -Niko tu ne može biti dijaspora. Tu su svi Srbi koji su svoji na svome. Doći će momenat u XXI vijeku gde će se stvoriti jedinstvena srpska država Srbije, Republike Srpske i Crne Gore -kazao je Raković. Imamo 37% izjašnjenih Srba a 52% se izjasnilo da govori srpskim jezikom. Uglavnom su poznati rezultati, a to su pouzdane informacije – kazao je Raković.Govorio je i o referendumu 2006. i kazao da su rezultati fabrikovani i da su pravi rezultati 50/50.-Srbi su do tada bili građani trećeg reda a sada su se prilike… Pročitaj više »