Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Demokrate: Poslednji je trenutak da se politička scena u Beranama vrati na put stabilnosti i saradnje, a ne na put destrukcije i nepovjerenja

Ističu da za ionako krhku političku scenu u Crnoj Gori ovaj opasan presedan može samo pojačati nepovjerenje, produbiti podjele i uvesti praksu, da data riječ, sporazum i potpis nemaju više bilo kakvu težinu i važnost

Politička agonija koja već mjesecima traje u Beranama, pretvara se polako ali sigurno u najveću političku mrlju i sramotu u istoriji ovog grada, a vjerovatno i države. Jer kako drugačije okarakterisati činjenicu nepoštovanja sporazuma, dogovora, potpisa i prije svega date riječi koja je garantovala da se nakon druge godine predsjedničkog mandata, kandidati koalicionih partnera zamijene na mjestu predsjednika Opštine Berane?, navodi se u saopštenju Kluba poslanika Demokrata.

Ističu da za ionako krhku političku scenu u Crnoj Gori ovaj opasan presedan može samo pojačati nepovjerenje, produbiti podjele i uvesti praksu, da data riječ, sporazum i potpis nemaju više bilo kakvu težinu i važnost.

“Pitamo se kakva je to onda politika i čemu onda u budućnosti bilo kakvi sporazumi, dogovori, pregovori, date riječi i potpisi između koalicionih partnera? Šta će nam dogovor ako će taj dogovor da ponovo ruše odbornici ,,spavači” koji se tokom prve dvije godine mandata, igrom slučaja, apsolutno nijesu čuli, da bi neposredno pred rotaciju navodno nestali, a u stvari počeli da ucjenjuju i blokiraju vlast?”, navodi se u saopštenju.

Upravo znajući pravu suštinu ovog problema, ističu u saopštenju, kao politički subjekt koji drži do riječi i principa, prije 5 godina u momentu kada je Budva zaslugom Dragana Krapovića bila na vrhuncu svog oporavka i razvoja, predali su ipak shodno koalicionom dogovoru rukovođenje opštinom tada drugom koalicionom partneru.

“Iako je međutim heterogena politička scena u tom gradu u tom trenutku otežavala sprovođenje ovog dogovora i to ne našom krivicom, mi smo se tada kao nosioci date riječi i obećanja istinski borili i na kraju izborili da se predmetni sporazum ispoštuje do kraja, odnosno da uslijedi rotacija na način i u dan kako je to i dogovoreno i obećano. Da je ishod bio drugačiji, bez obzira na krivicu, odgovornost bi bila apsolutno naša”, kažu Demokrate.

“Znajući da saberemo dva i dva, kao politički subjekt koji je u ovih deset godina postojanja prošao i doživio dosta toga, odgovorno tvrdimo da je ovaj slučaj presedan najopasnije moguće vrste, te da će nepoštovanje dogovora srušiti sve principe, izazvati nepovjerenje, nestabilnost i neizvjesnost na političkoj sceni Berana. Bivši potpredsjednik opštine Berane i nosilac naše pobjedničke izborne liste Damjan Ćulafić danas je poručio da je spreman da se odrekne mjesta predsjednika Opštine, kako bi izborom drugog kandidata iz reda Demorkata odblokirali institucije”, navode oni.

Na taj način je Damjan, kako ističu, još jednom, svima onima koji su krenuli putem prevare i nepoštovanja date riječi uzvratio dosljednošću i čašću, pokazujući da su principi i moral i dalje najvažniji stubovi na kojima treba da počiva svaka vlast.

“Poslednji je trenutak da se politička scena u Beranama vrati na put stabilnosti i saradnje, a ne na put destrukcije i nepovjerenja. Pozivamo sve odgovorne aktere da se pridruže naporima za uspostavljanje stabilnosti i poštovanje datih dogovora, jer samo tako možemo graditi svjetliju budućnost za sve građane Berana”, poručuju Demokrate.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve