Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

DEMOKRATE I PES IMAJU TAKTIKU: Kad ti ne ide, ti zovni popa

Spajić i Bečić su shvatili da im podrška glasača naglo pada, pa su naučili politički pogubljenog Mujovića da se malo ispromoviše uvlačeći se Joanikiju pod mantiju. Da li će ovo skrivanje iza popovske brade dati rezultate propadajućoj vladajućoj koaliciji ostaje da se vidi 29. septembra.

Dvije skupine ideološki bezličnih političkih diletanata koji su spletom nesrećnih okolnosti na vlasti u Crnoj Gori – Pokret Evropa sad (PES) i Demokrate sklopile su koaliciju za izbore u Podgorici, Kotoru i Budvi.

U Glavnom gradu nastupaju pod simptomatičnim sloganom ”Još jače” koji može značiti samo jedno – još jače u propast u koju smo vas do sad vodili. S obzirom da se gradonačelnica Olivera Injac istakla po katastrofalnim rezultatima, Milojko Spajić i Aleksa Bečić stavili su bezličnog i kontroverznog ministra energetike Sašu Mujovića da, po sopstvenom priznanju, brani vladu na izborima u Podgorici kao nosilac liste.

Očigledno je da su zbog očajnog stanja u državi PES i Demokrate u slobodnom padu kada je u pitanju podrška birača, koji su odavno pročitali njihovu demagogiju, licemjerje, neznanje i nesposobnost.

Koalicija ”Još jače u demagogiju”: Kad nemaš program, ti pozovi popa

Jer astronomsko povećanje cijena, potpuna nefunkcionalnost institucija, politički haos i otvorena težnja ka integraciji u ”srpski svet”, ne mogu se sakriti iza jeftinih parola.

Pad rejtinga, neznanje, nedostatak konkretnih rješenja i jasnog političkog programa, naćerali su demagošku koaliciju Bečić-Spajić da povuče očajnički potez, koji je nadasve u ”oslobodilačko-litijaškom” duhu tridesetoavgustovske većine. Poslali su svog nosioca liste da se slika na liturgiji koju je predvodio šef crnogorske filijale SPC Jovan Mićović, poznat pod operativnom titulom mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Joanikije je povodom slave plemena Vasojevića – Aleksandrovdana u petak služio takozvanu liturgiju u crkvi Svetog arhangela Mihaila na Nožici u Lijevoj Rijeci. Među okupljenima bio je i ”eloksirani” Mujović, ministar energetike i nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) i Demokratske Crne Gore na lokalnim izborima u Podgorici.

Mujović na liturgiji skuplja glasove

‘Sašu Mujovića vidimo i prepoznajemo kao istinskog hrišćanina”, saopštio je Joanikije. Ostaje nepoznato da li je iz koalicije PES-Demokrate dobio novčanu nadoknadu ili obećanje da će SPC dobiti još neki ustupak od vlade, za ovu političku promociju.

Očigledno je da Spajić i Bečić imaju oprobanu taktiku – da kad im ne ide i kad im rejting strmoglavo pada jer je njihova demagogija provaljena, onda se pozovu na popa.

Bečić je poznat po sastančenju i fotografisanju sa pokojnim liderom SS ispostave u Crnoj Gori Amfilohijem Radovićem, pa nakon njegove smrti i sa Joanikijem. U okviru svoje prve radne posjete opštini Berane, još kad je bio predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić je obišao manastir Đurđevi Stupovi i tom prilikom susreo se sa tada episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem. Bilo je tu još mnogo susreta i prisustava raznim ”vjerskim” obredimia, govora na sahrani Amfilohija i raznih drugih performansa sa SPC operativcima u cilju pojačavanja glasačke podrške.

Što se Spajića tiče on će ostati upamćen po izjavi da je bio “prinuđen” da se vrati u Crnu Goru da pomogne “borbu srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve”.

Pop – neizostavna komponenta u predizbornoj kampanji

Još kao ministar finansija i socijalnog staranja Spajić je bio u delegaciji Vlade Crne Gore na sahrani visokog funkcionera SPC, osvjedočenog mrzitelja Crne Gore i negatora Crnogoraca, koji je veličao Ratka Mladića i Radovana KaradžićaAtanasija Jevtića u Trebinju u martu 2021. godine.

Poznat je i po izjavi koju je dao kao ministar u vladi vjerskog fanatika Zdravka Krivokapića”poslije upokojenja mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija, za trenutak sam izgubio nadu jer sam mislio da sam zbog njega došao, ali u stvari ja sam se vratio zbog njegove ljubavi prema Crnoj Gori”.

Po svemu sudeći Spajić i Bečić su shvatili da im podrška glasača naglo pada, pa su naučili politički pogubljenog Mujovića da se malo ispromoviše uvlačeći se Joanikiju pod mantiju. Da li će ovo skrivanje iza popovske brade dati rezultate propadajućoj vladajućoj koaliciji ostaje da se vidi 29. septembra.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PePera
16.09.2024-07:31 07:31

DPS da kontrira i pozove Miraša hahahahahahaha

Lovćen
16.09.2024-09:05 09:05
Reply to  PePera

Iz kontriraj ti svima pa zovi Rista

Piki 81
16.09.2024-14:39 14:39
Reply to  PePera

DPS može da bira izmedju Bokija 13 i Miraša, ubija cijenu hihihi

Rade
16.09.2024-10:25 10:25

LAZNI VJERNICI ,LAZNI POPOVI , SRAMOTA STO CINE RADI GLASOVA !!!!PREVARANTI !!!

HercegNovi
16.09.2024-17:05 17:05

Pogledajte ta nasmijana lica.Fotografija toliko ZRAČI izvještačenošću,da je mučno i pogledati.Kad se razdvoje,mogu mislit…Ko ne vidi i ovo ne osjeća,onda je za senatorijum.