Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Đeljošaj: DPS nastupa klevetnički i podmetački

Na sve ovo je reagovao prvi čovjek Opštine i Albanskog foruma Nik Đeljošaj koji kaže da je ton kojim su predstavnici DPS-a govorili na prethodnoj sjednici ostavio je utiske da se ova stranka pomirila sa činjenicom da DPS ne može više biti od presudnog uticaja na ono što se dešava u društvenom životu Malesije

Odbornici Albanskog foruma, Bošnjačke stranke i Demokrata izglasali su statut Opštine Tuzi koji predviđa da se kao Dan opštine Tuzi proslavlja 1. septembar, a ne kao do sada 15. decembar. DPS-u se ovo nije dopalo, pa je predsjednik Opštinskog odbora i odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi, Halil Duković kazao da je najveća greška napravljena što je promijenjen datum koji ih je sve zbližavao, Dan oslobođenja Tuzi.

Na sve ovo je reagovao prvi čovjek Opštine i Albanskog foruma Nik Đeljošaj koji kaže da je ton kojim su predstavnici DPS-a govorili na prethodnoj sjednici ostavio je utiske da se ova stranka pomirila sa činjenicom da DPS ne može više biti od presudnog uticaja na ono što se dešava u društvenom životu Malesije.

“Međutim, nijesmo dugo čekali da nas oni razuvjere, i u medijima nastupe svađalački, klevetnički, a čak i podmetački. Koliko je zbližavao „15.decembar“ najbolje govori način, kako su obelježavali taj datum u prošlosti, kao i odnos prema istinskim oslobodiocima. Upravo zbog žrtava, koje su oni decenijama ignorisali, mi smo i ustanovili nagradu „15.decembar“, ali za dan Opštine smo odredili dan kada su u Malesiji pobijedili svi, dan kada je uspostavljena punopravna opština za koju smo se svi zalagali, neko ranije a neko kasnije”, jasan je Đeljošaj.

Nadasve, dodaje on, to je Dan koji predstavlja pobjedu zajedničkog stremljenja i interesa građana ovog područja.

“Nadalje, Duković podmeće kako je Dan opštine ustanovljen 2006.godine, što ne odgovara istini, jer pravo na Dan opštine mi smo stekli tek punopravnom opštinom. Dalje, ponemuvši “6.april“, Dan Malisorskog ustanka protiv Turaka, kao jedan od prijedloga za Dan opštine,  on tvrdi kako „niko u svijetu ne slavi datum pobjede nad Turcima“. Poručujemo gospodinu Dukoviću da vlast sa DPS-om na čelu, čiji je on vreli član, slavi i Vučedolsku i Fundinsku, i bitku na Martinićima i Krusima, te bitku na Grahovu. Toliko o njegovom znavenju istorije, a očito on ne zna odakle potiče i „13 Jul“ kao Dan državnosti Crne Gore”, naveo je Đeljošaj.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve