Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Rubrika:

Delegacija Skupštine ide na obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici

Poslanički klub Bošnjačke stranke (BS) uputio je danas dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću, sa pitanjem na koji će način Skupština Crne Gore obilježiti 11. jul, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Potpredsjednica parlamenta Zdenka Popović, na početku današnje sjednice, saopštila je da će delegacija Skupštine ići na obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

”Mi smo znali da se približava taj datum. Delegacija Skupštine na čelu sa mnom idu na obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici. U Podgorici se svake godine na Pobrežju odaje počast žrtvama genocida u Srebrenici. Na Kolegijumu predsjednika Skupštine ćemo dogovoriti ko od članova parlamenta će ići u Potočare”, kazala je Popović.

Podsjećamo, poslanički klub Bošnjačke stranke (BS) uputio je danas dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću, sa pitanjem na koji će način Skupština Crne Gore obilježiti 11. jul, Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

”Imajući u vidu da je Skupština Crne Gore dana 17. juna 2021. godine, usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u kojoj je, između ostalog, 11. jul proglašen Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, kao i nedavnu Rezoluciju UN kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sjećanja na genocid u Srebrenici, a za koju je Crna Gora glasala na sjednici Generalne skupštine UN, ova Skupština ima obavezu da na primjeren način obilježi 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici”, navodi se u saopštenju koji potpisuje šef kluba poslanika Amer Smailović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve