Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Izbori u Gusinju: Srcem za Gusinje 14 mandata, Zajedno za Gusinje sedam, DPS šest, Pokret za Gusinje dva i Demokrate jedan mandat

Pravo glasa imalo je 4.618 građana, koji su glasali na deset biračkih mjesta. Prema podacima Opštinske izborne komisije, glasalo je 46,03 odsto birača

Lokalni izbori održani su danas u Gusinju, a na njima je učestvovalo pet lista. Prema prvim nezvaničnim rezultatima najviše mandata – 14, osvojila je koalicija Srcem za Gusinje, koju čine Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP), ali ipak neće moći sami da formiraju vlast u gusinjskom parlamentu koji ima 30 odbornika.

Lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e osvojila je sedam mandata, Demokratska partija socijalista šest, Pokret za Gusinje dva mandata i Demokrate jedan mandat.

Pravo glasa imalo je 4.618 građana, koji su glasali na deset biračkih mjesta. Prema podacima Opštinske izborne komisije, glasalo je 46,03 odsto birača.

Podaci Bošnjačke stranke

Kako RTCG nezvanično saznaje iz Bošnjačke stranke, koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) osvojila je 916 glasova, lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e 485 glasova, dok je Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila 434 glasa. Slijedi Pokret za Gusinje sa 166 glasova i Demokratska Crna Gora 110 glasova.

Podaci Demokrata

Na osnovu 100 odsto prebrojanih glasačkih listića koalicija Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD) i Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 14 mandata, slijedi lista “Zajedno za Gusinje” Albanski forum i DUA-e sedam mandata, Demokratska partija socijalista (DPS) sa šest mandata, Pokret za Gusinje dva mandata i Demokratska Crna Gora jedan mandat. To su za RTCG nezvanično saopštili iz Demokratske Crne Gore.

FOTO: RTCG

Do 20 sati glasalo 46,03 odsto birača

Na lokalnim izborima koji su danas održani u Gusinju pravo glasa iskoristilo je 46 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

Predsjednik OIK-a Sanid Redžepagić kazao je agenciji MINA da su biračka mjesta zatvorena u 20 sati i da je pravo glasa iskoristilo 2.126 građana od 4.618 koliko ih je bilo upisano u birački spisak, odnosno 46,03 odsto.

Redžepagić je rekao da se preliminarni rezultati očekuju oko 21 sat.

On je kazao da nije zabilježena nijedna nepravilnost i da je izborni dan protekao mirno.

Do 19 sati glasalo 45,47 odsto birača

Iz Opštinske izborne komisije (OIK) saopštili su da je u Gusinju za lokalne izbore do 19:00 sati glasalo 2.100 birača, od ukupno 4.618 upisanih birača, odnosno 45,47 odsto, prenosi RTCG.

OIK: Do 18 sati glasalo 43,46 odsto birača

U Gusinju je za lokalne izbore do 18 sati glasalo 2.007 birača, od ukupno 4.618 upisanih birača, odnosno 43,46 odsto, podaci su Opštinske izborne komisije.

Do 17 sati glasalo 41,07 odsto birača

Na lokalnim izborima u Gusinju do 17 sati glasalo je 41,07 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

Predsjednik OIK-a Sanid Redžepagić rekao je agenciji MINA da je pravo glasa do 17 sati iskoristilo 1.897 građana, ili 41,07 odsto upisanih u birački spisak.

Redžepagić: Izlaznost veća od očekivane

Predsjednik Opštinske izborne komisije Sanid Redžepagić kazao je za TVCG da izborni dan u Gusinju protiče bez prijavljenih neregularnosti, te da je izlaznost po podacima do 15 sati do kada je glasalo 1.572, od ukupno 4.618 upisanih birača veliko.

“U Gusinju je do 15 časova glasalo 1.572 birače, odnosno 34,04 odsto od ukupnog broja upisanih birača koji ostvaraju pravo glasa na ovim lokalnim izborima, a to je 4.618. Napominjem da su sva biračka mjesta u Gusinju otvorena u sedam časova, da izborni dan protiču u jednoj veoma fer i demokratskoj atmosferi, da Opštinskoj izbornoj komisiji do sada nije bilo prijavljenih neregularnosti, tako da se nadam da će to i do kraja izbornog dana ostati tako”, kazao je Redžepagić.

Što se tiče izlaznosti, Redžepagić je istakao da je iskreno iznenađen i da je očekivao da do sada izlaznost bude nešto manja.

“Ali, evo, iznenađenje je, mislim prisutno kod svih, s obzirom da nije sezona, da dijaspora nije prisutna. Tako da mislim da dosadašnja izlaznost vjerovatno je iznenađevića za sve političke aktere u Gusinju”, kazao je predsjednik OIK-a.

Do 15 sati glasalo 34,04 odsto birača

U Gusinju do 15 časova glasalo je 1.572 birača, od ukupno 4.618 upisanih, ili, kako navode u Opštinskoj izbornoj komisiji, 34.04 odsto, prenosi RTCG.

Do 13 sati glasalo 24,75 odsto birača

Na lokalnim izborima u Gusinju do 13 časova glasalo je 24,75 odsto birača, saopštile su Demokrate.

OIK: Do 12h glasalo 18,38% glasača

U Gusinju je do 12h glaslao 849 birača, odnosno 18,38%, saopštio je predsjednik OIK Gusinje Sanid Redžepagić za Portal RTCG.

Demokrate: Do 11h glasalo je 11,56% glasača

Prema podacima Demokrata do 11h glasalo je 11,56% glasača.

Do devet sati glasalo 3,1 odsto birača

Na lokalnim izborima u Gusinju do devet sati glasalo je 3,13 odsto upisanih birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije (OIK).

Na izborima u Gusinju učestvuje pet lista, a pravo glasa ima 4.618 građana.

Predsjednik gusinjskog OIK-a Sanid Redžepagić rekao je agenciji MINA da je do devet sati glasalo 145 građana.

On je kazao da nema nepravilnosti i da izborni dan protiče mirno.

Otvorena biračka mjesta

Biračka mjesta za lokalne izbore u Gusinju, na kojima učestvuje pet lista, otvorena su jutros u sedam sati.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Gusinje Sanid Redžepagić rekao je agenciji MINA da pravo glasa na izborima ima 4.618 građana.

Učestvuje pet lista

U izbornoj trci su grupa građana Pokret za Gusinje, koalicija Bošnjačke stranke (BS), Socijaldemokrata (SD) i Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratska Crna Gora, koalicija Albanskog foruma i Demokratske unije Albanaca (DUA) i Demokratska partija socijalista (DPS).

Na čelu liste grupe građana Pokret za Gusinje je Fadil Uljaj, dok listu koalicije BS-SD-SDP “Srcem za Gusinje” predvodi dosadašnji predsjednik Opštine Sanel Balić.

Nositeljka liste Demokrata je Minela Čekić, a na čelu liste “Zajedno za Gusinje” Albanskog foruma i DUA-e je Salih Đonbalaj.

Demir Bajrović je nosilac liste DPS-a “Gusinje može bolje – Demir Bajrović”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PePera
16.09.2024-07:11 07:11

DPS pukao opet hahahhahahahaha