Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Rubrika:

Damjanović: DPS poslala jasnu poruku vlasti da im dvotrećinska većina u parlamentu uskoro neće značiti ništa

Ovaj rezultat treba da bude podstrek ostalim suverenističkim partijama da sa online kampanje pređu na ozbiljan terenski rad, zarad postizanja što boljeg izbornog rezultata, od kojeg najveći interes će imati Crna Gora.

Piše: Aleksandar Damjanović

Demokratska partija socijalista je postignutim izbornim rezultatom na podgoričkim izborima dala kiseonik suverenističkom bloku, koji je nakon 30. avgusta bio u nok-daunu.

DPS je pokazala da ozbiljno zna da zaigra kad je najpotrebnije, pored toga što su u utakmicu ušli bez državnih i lokalnih resursa.

Ova partija je sa ozbiljnom infrastrukturom u Podgorici uspjela da parira partijama izvršne vlasti, koje su imale poluge moći, koje im nijesu uspjele pomoći da postignu rezultat na osnovu omjera snage koju imaju u crnogorskom parlamentu.

Pažljivo posmatrajući listu kandidata za odbornike DPS-a, moglo se vidjeti da je sa novim licima, bez poslanika, bio ozbiljan rizik koji se isplatio.

Ovaj rezultat treba da bude podstrek ostalim suverenističkim partijama da sa online kampanje pređu na ozbiljan terenski rad, zarad postizanja što boljeg izbornog rezultata, od kojeg najveći interes će imati Crna Gora.

DPS predvođena liderom Danijelom Živkovićem je poslala jasnu poruku aktuelnoj izvršnoj vlasti da joj dvotrećinska većina u crnogorskom parlamentu, uskoro neće značiti ništa.

Nakon saopštavanja izbornih rezultata na pres konferencijama partija koje tvore izvršnu vlast na državnom nivou evidentna je bila panika i strah.

Naročito je to bilo vidljivo kod Alekse Bečića koji je debakl svoje koalicije pokušao da odbrani matematičkim lažima u koje se sam spetljao.

Kada je uvidio da mu matematika ne ide u prilog, kazao je da je Bošnjačka stranka ušla u lokalni parlament, što se na kraju ispostavilo kao obmana.

Zanimljivo je bilo obraćanje Danijela Živkovića nakon saopštavanja rezultata izbora kada je kazao: “Dragi građani, čestitam vam vanredne parlamentarne izbore”.

Možda DPS ne bude dio lokalne vlasti u Podgorici, ali je već sada sigurno da će biti stub formiranja nove državne vlasti, nakon parlamentarnih izbora, kad god se oni održali.

Kada je Milo Đukanović krenuo u rekonstrukciju partije na čijem je bio čelu, naišao je na kritike pojedinih svojih saboraca i dijela kritičke javnosti, koji su ga optuživali da postavlja poslušnike i politički neiskusne ljude.

Danas svi zajedno svjedočimo da je Đukanović bio u potpunosti u pravu i da je tom odlukom ostavio DPS-u i suverenističkom bloku kadrovski kapital, koji će biti od krucijalnog značaja za Crnu Goru.

Evidentno je da nakon podgoričkih izbora više ništa neće biti isto na političkoj sceni Crne Gore, koja je zahvaljujući partijama koje vrše vlast na državnom nivou pretvorena u kaljugu.

Na kraju ću uz uzrečicu doktora Nermina Abdića završiti ovaj tekst rečenicom – dobri moji, Crnoj Gori dolaze bolji dani.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
PePera
02.10.2024-08:38 08:38

I ovo je poruka IZBORI U PODGORICI

DPS (Milova partija)
– 2024: 30%
– 2022: 38,1%
– 2018: 47,6%

Pokret Evropa sad + Demokrate + URA + Jakov Milatović
– 2024: 32,3%
– 2022: 28,1%

Za budućnost Podgorice
– 2024: 20,2%
– 2022: 18,2%

MILO U ZABELU !!!!!