Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Damjanović: Cinizam Demokrata nije zaobišao ni Amfilohija

Prosto je nevjerovatno dokle idu sujeta i cinizam Aleksinih Demokrata kojima mrtav Amfilohije nije svet, jer se očito više od njega ne mogu okoristiti.

Piše: Aleksandar Damjanović

Juče smo svjedočili o još jednom ciničnom potezu Demokrata koji je ni manje ni više bio usmjeren ka blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju Radoviću.

Naime, ministarka kulture Tamara Vujović je nakon unutarpartijskih konsultacija sa Aleksom Bečićem i Borisom Bogdanovićem kršeći proceduru odbila zahtjev Opštine Berane da se na teritoriji grada podigne Amfilohiju spomenik.

Možda šira javnost ne zna, ali sam ja  upućen u suštinu ove odluke, ona je donešena kao odgovor DF-u zato što nije podržao kandidata Demokrata za predśednika Opštine Berane.

Ministarka Vujović je namjerno prilikom donošenja rješenja izbjegla da zatraži mišljenje Vlade, koja u situacijama kada ne postoje formalno pravni uslovi treba da se izjasni.

Zar je trebalo da Eparhija budimljansko-nikšićka uči    ministarku Vujović o proceduri koju je ona morala znati.

Nakon opravdanog oglašavanja  Eparhije uzdanica  Demokrata ministarka Vujović cinično ispravlja svoju namjernu grešku.

Brzo su Demokrate zaboravile doprinos i podršku koju su dobijale od Amfilohija Radovića.

Nije bilo davno kada je ista Eparhija budimljansko-nikšićka na lokalnim izborima u Nikšiću lobirala kod svojih vjernika da se glasa za Demokrate na lokalnim izborima.

Izgleda da se Demokrate ne śećaju da je Amfilohije na političku štetu Andrije Mandića i Milana Kneževića 2020. godine izdejstvovao da Aleksa Bečić postane predśednik Skupštine Crne Gore.

Prosto je nevjerovatno dokle idu sujeta i cinizam Aleksinih Demokrata kojima mrtav Amfilohije nije svet, jer se očito više od njega ne mogu okoristiti.

Vjerujem da će u SPC biti dovoljno razuma i poštovanja prema liku i djelu Amfilohija Radovića, pa da će znati adekvatno da se postave prema ovom sramnom gestu Demokratske Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve