Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Ćulafić – Paniklova: Osigurati kontinuitet u realizaciji tekućih projekata

Na sastanku je istaknuta dugogodišnja i konstruktivna saradnja između UNDP-a i crnogorskih institucija, koja je od suštinskog značaja za dalji razvoj i napredak u ključnim oblastima zaštite životne sredine i održivog razvoja

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjan Ćulafić, sastao se sa stalnom predstavnicom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom.

Na sastanku je istaknuta dugogodišnja i konstruktivna saradnja između UNDP-a i crnogorskih institucija, koja je od suštinskog značaja za dalji razvoj i napredak u ključnim oblastima zaštite životne sredine i održivog razvoja.

Ministar Ćulafić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima saradnje, posebno u oblastima upravljanja prirodnim resursima, zaštite biodiverziteta, jačanja otpornosti na klimatske promjene ljudskog razvoja i upravljanja otpadom.

“Istakao je važnost nastavka rada na zajedničkim projektima, koji su već donijeli značajne benefite Crnoj Gori, te naglasio potrebu za kontinuiranim angažmanom svih strana kako bi se postigli još bolji rezultati”, navodi se u saopštenju.

Paniklova je naglasila posvećenost UNDP-a daljem jačanju saradnje sa crnogorskim institucijama, sa posebnim fokusom na održivost i inkluzivnost u razvojnim procesima.

Tokom sastanka, obostrano je potvrđeno da će se raditi na osiguravanju kontinuiteta u realizaciji tekućih projekata, na identifikaciji i rješavanju svih izazova koji mogu nastati u procesu implementacije kao I na stvaranju uslova za nove razvojne inicijative

Obje strane su se složile da je otvoren dijalog ključan za postizanje zajedničkih ciljeva i dalji napredak Crne Gore ka Evropskoj uniji i ostvarenju ciljeva održivog razvoja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve