Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Rubrika:

Crna Gora domaćin regionalnog Samita lidera Brdo-Brioni procesa 7. i 8. oktobra

Tokom trajanja Samita, kako je navedeno u saopštenju za medije, biće održana plenarna sjednica, na kojoj će se razgovarati o pitanjima unaprjeđenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović biće domaćin Samita lidera Brdo- Brioni Procesa, koji će se 7. i 8. oktobra održati u Porto Montenegru u Tivtu.

To je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Tokom trajanja Samita, kako je navedeno u saopštenju za medije, biće održana plenarna sjednica, na kojoj će se razgovarati o pitanjima unaprjeđenja saradnje zemalja Zapadnog Balkana sa zemljama članicama Evropske unije.

Nakon plenarne sjednice, uslijediće pres konferencija na kojoj će govoriti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, predsjednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar i predsjednik  Hrvatske Zoran Milanović.

Dodaje se da Milatović biće domaćin i svečane večere za lidere Brdo- Brioni procesa 7. oktobra kao i svečanog ručka dan kasnije.

“Predstojeći samit lidera Brdo- Brioni Procesa prilika je da se potvrde dobrosusjedski odnosi i ojača regionalna saradnja, te da se iskaže potreba za intenziviranjem strateškog dijaloga između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana”, kaže se u najavi događaja.

Podsjećamo, proces Brdo – Brioni zajednička je slovenačko- hrvatska inicijativa pokrenuta 2010. godine, osnovana radi jačanja uzajamnog povjerenja i pomoći zemljama Zapadnog Balkana na putu ka Evropskoj uniji.

Članovi inicijative su i Crna Gora, Srbija, Albanija, Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina i Kosovo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve