Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Ćorović odgovorio Cikotić: Najlakše se na svoje zaletjeti, samo nemojte onda o debljini obraza

Ćorović je kazao da za Bošnjačku stranku ne brinu

Ovih dana razni Čirgići, Cikotići, Bajramspahići idr. (kao) po zadatku “brinu” se o političkim predstavnicima manje brojnih naroda i njihovoj reakciji na Vladinu odluku da se podigne spomenik jednom bivšem poglavaru SPC, saopštio je potpredsjednik Bošnjačke stranke, Jasmin Ćorović.

“A šta je sa vama gospodo? Koja je vaša reakcija? Šta ste vi preduzeli osim što se sakrivate iza jalove kritike manjinskih partija? Nisam čuo ni jednu izjavu predstavnika tzv. građanskih partija ili bilo kog iz opozicije po ovom pitanju. Zašto oni ćute? Jeste li njih pitali? Zar ćete dovijek za svaki potez Vlade koji ne odobravate kriviti manjinske partije? Zar vam se na to svela vaša borba”, upitao je on.

Ćorović je kazao da za Bošnjačku stranku ne brinu.

“Jasno smo pokazali svoj stav prema pitanju podizanja spomenika ličnostima sa spornom biografijom i djelima. Nismo i nikada nećemo podržati ono što nije dobro. Ali nećemo dozvoliti ni usijanim glavama, nadri intelektualcima, i tzv. nezavisnim građanskim aktivistima da nam daju političke savjete i upućuju kritike koje ne stoje”, naveo je on na Facebook-u.

Nakon toga se oglasila poslanica SDP-a Amina Cikotić, poručivši da joj je čast da bude u društvu Bajramspahić i Čirgića, a da su prirodno okruženje BS-a Mandić, Knežević i Dajković.

“Meni je čast da budem u društvu Dine Bajramspahić, Adnana Čirgića i ostalih uglednih intelektualaca, a tvoje (BS-ovo) prirodno okruženje su nažalost Mandić, Knežević, Dajković i drugi obožavaoci lika i djela Radovana Karadžića i Ratka Mladića, i ostalih srebreničkih dželata”, poručila je Cikotić.

Na to je reagovao potpredsjednik BS-a.

“Uživaj u društvu Amina. A o debljini obraza neka cijeni narod. Najlakše se na svoje zaletjeti, lijepo ti je društvo, istih takvih”, poručio je Ćorović, i dodao,  “samo nemojte onda o debljini obraza”.

“Ali ne odgoviste mi na pitanje: šta je to vaš uspjeh, i vaše partije koja se nije oglasila po ovom pitanju? Prvo u svoje dvorište Amina pa onda preko tarabe”, zaključio je Ćorović u reagovanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve