Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Čelanović: Odluka Apelacionog suda skandalozna

Sudska odluka, koja je juče izazvala burne reakcije javnosti, skandalozna je za svakog građanina Crne Gore koji trezveno razmišlja, smatra Čelanović

Odluka Apelacionog suda da se kazna silovatelju petnaestogodišnje djevojčice smanji sa 15 na osam godina je skandalozna, kazao je Miloš Čelanović, generalni sekretar SD-a u emisiji Pressing Gradske RTV.

Sudska odluka, koja je juče izazvala burne reakcije javnosti, skandalozna je za svakog građanina Crne Gore koji trezveno razmišlja, smatra Čelanović.

„Nisam pravnik, ali posmatrajući iz ljudskog ugla i pokušavajući da shvatim kako se osjećaju ljudi, porodica i prijatelji koje je zadesila takva sudbina bez ikakvih problema i griže savjesti mirno bih zaspao da donesem presudu maskimalne i doživotne kazne. Bez ikakve milosti za počinitelja takvog zločina”, kazao je Čelanović.

Komentarišući tenzije na političkoj sceni povodom Rezolucije UN-a o Srebrenici Čelanović ističe da su vještački izazvane.

„Vlada, odnosno parlamentarna većina ima jednu konstrukcionu grešku -sačinjavaju je raznorodni politički subjekti i svaka partija pokušava da zadrži svoje biračko tijelo i uticaj na građane. Da bi država zadržala trasirani evropski put mora doći do toga da se određeni politički subjekti odreknu svojih programskih načela”, smatra Čelanović.

U vezi izjave predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je preksinoć na sjednici parlamenta, zbog predsjedavanja, zaboravio da glasa za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian” Čelanović kaže da je taj potez Mandića najbolji je primjer njihove politike.

„Znate koja je razlika između naših politika? Naša politika je jasna, ja nikad ne bih rekao jesam za slanje naših vojnika u NATO misije, a onda rekao da nisam podržavalac NATO-a ili obrnuto, da sam podržavalac NATO-a, ali da ću zaboraviti da glasam. Treba biti dosljedan i hrabar”, rekao je Čelanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve