Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Rubrika:

Camaj: Inicijativa Berlinski proces najzaslužnija što se zemlje kandidati danas nalaze u predvorju EU

Kako je saopšteno, Camaj je, povodom 3. oktobra Dana jedinstva Njemačke, uputio čestitku ambasadoru SR Njemačke u Crnoj Gori Peteru Feltenu

Kao jedna od vodećih sila demokratije i ekonomije u svijetu Njemačka ima izuzetno značajnu ulogu u doprinosu mira i jedinstva na evropskom tlu, kazao je potpredsjednik Skupštine Nikola Camaj.

Kako je saopšteno, Camaj je, povodom 3. oktobra Dana jedinstva Njemačke, uputio čestitku ambasadoru SR Njemačke u Crnoj Gori Peteru Feltenu.

“Vaša kontinuirana i proaktivna podrška kakva je bila za članstvo Crne Gore u NATO, ključna je i u procesu EU integracija Crne Gore na čemu smo posebno zahvalni. Inicijativa Berlinski proces, koja je nedavno obilježila 10 godina istrajnosti u namjeri da se kroz dijalog i pregovore rješavaju otvorena pitanja zemalja Zapadnog Balkana, najzaslužnija je što se zemlje kandidati danas nalaze u predvorju EU”, rekao je Camaj.

Kako je dodao, Dan njemačkog jedinstva simbol je slobode i ujedinjenja kao i primjer svim politikama i društvima da je zajednička budućnost bez podjela imperativ moderne današnjice.

“Sinonim stabilne Njemačke, od njenog procesa tranzicije do vodeće evropske sile, predstavlja i bivša kancelarka Angela Merkel koja je svojim vođstvom dokazala da je ujedinjenje, uprkos brojnim globalnim izazovima, bilo više od politike. Cijeneći dobre i prijateljske odnose naše dvije države siguran sam da ćete i dalje biti snažan partner Crne Gore na putu do što skorijeg članstva u EU”, zaključio je Camaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve