Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

BS uputila otvoreno pismo Vladi Crne Gore u susret 11.julu – Danu sjećanja na genocid u Srebrenici

''Crna Gora, kao članica UN-a, nedavno je podržala Rezoluciju o Srebrenici, pa od Vlade Crne Gore očekujemo da na prigodan i primjeren način, njegujući kulturu sjećanja, obilježi 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici''

U susret 11.julu, koji je Dan sjećanja na genocid u Srebrenici, Bošnjačka stranka je uputila otvoreno pismo Vladi Crne Gore i premijeru Milojku Spajiću, u kojem poziva na obilježavanje ovog značajnog datuma.

Pismo, koje potpisuje šef kluba poslanika Amer Smailović, prenosimo u cjelosti:

“Poštovani predsjedniče Vlade, u susret 11. julu, koji se u svijetu obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na genocid u Srebrenici, pozivamo Vladu Crne Gore, koja je zadužena za sprovođenje unutrašnje i vanjske politike, da počevši od ove godine, krene u obilježavanje ovog značajnog datuma.

Crna Gora, kao članica UN-a, nedavno je podržala Rezoluciju o Srebrenici, pa od Vlade Crne Gore očekujemo da na prigodan i primjeren način, njegujući kulturu sjećanja, obilježi 11. jul – Dan sjećanja na genocid u Srebrenici.

Smatramo da Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstvo kulture i medija imaju obavezu da kroz svoje aktivnosti, u skladu sa planom i programom rada, poštujući navedenu Rezoluciju UN-a da 11.jul bude Dan sjećanja, da počevši od ove godine, krenu u organizovanje posebnih programa na temu genocida u Srebrenici.

Suočavanje s prošlošću je obaveza našeg društva, i to je jedini put kojim građanska i multietnička Crna Gora treba da ide”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
vip-tetka
09.07.2024-15:09 15:09

E ako si povjerovao da će ova četnička vlada obiljezit genocid počinjen u Srebrenici,šanse za to su isto kao da ću ja pobijedit na 100 metara ove godine na OI 2024

BobZeković
09.07.2024-15:27 15:27

Poštovana Bošnjačka stranka, baš ste se dobro shetili da 9.07, tražite od prosrpske vlade CG da 11.07 obilježi DAN SJEĆANJA NA GENOCID U SREBRNICI! Pa, na ovakvo Vaše pravovremeo insistiranje, možda prosrpska vlada CG, uz odobrenje crkve Srbije, to nekako i otalja. Pod uslovom da shvataju da je ” suočavanje s prošlošću, obaveza našeg društva, i to je jedini put kojim građanska i multietnička Crna Gora treba da ide”. I tako Vi, poštovana Bošnjačka stranko, završiste svoj posa! Ipak, Crnogorke i Crnogorci, ne mogu a da se ne zapitaju, da li oni postoje u rječniku Bošnjačke stranke, kad se pozivaju… Pročitaj više »