Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

GO ODLUČIO: BS ulazi u Vladu, dobijaju pet ministarstva i potpredsjednika

Sjednici su prisustvovali funkcioneri, odbornici i poslanici BS i lider te stranke Ervin Ibrahimović

Glavni odbor Bošnjačke stranke prihvatio je na današnjoj sjednici predlog da ta partija uđe u Vladu. Kako saznajemo BS-u će pripasti pet resora i mjesto potpredsjednika Vlade u okviru resora. Skoro svi članovi GO podržali su takvu odluku, samo jedan je bio protiv.

Sjednici su prisustvovali funkcioneri, odbornici i poslanici BS i lider te stranke Ervin Ibrahimović.

BS bi trebalo da dobije poziciju ministra vanjskih poslova, koju bi, uz funkciju potpredsjednika za međunarodne odnose, trebalo da pokriva šef stranke Ervin Ibrahimović.

BS-u bi trebalo da pripadnu i mjesto ministra socijalnog staranja i demografije, pozicija koja će se osloboditi razdvajanjem Ministarstva energetike i rudarstva, kao i novoformirana ministarstva za dijasporu, te za regionalni i investiocioni razvoj i saradnju s nevladinim organizacijama (NVO).

GO BS-a je odlučio da Admir Šahmanović bude kandidat za ministra rudarstva, nafte i gasa, Damir Gutić za ministra socijalnog staranja i demografije, Mirsad Azemović za ministara za dijasporu, a Ernad Suljević za ministra za regionalni i investiocioni razvoj i saradnju s NVO.

Podsjetimo, rekonstrukcija Vlade, ulaskom Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije predviđena je koalicionim sporazumom potpisanim prilikom formiranja nove skupštinske većine i nove Vlade krajem oktobra prošle godine.

Po ranijim izvještajima, NSD-u prema koalicionom sporazumu treba da pripadne Ministarstvo prosvjete i resori prostornog planiranja i turizma, a DNP-u mjesto potpredsjednika Vlade i ministra saobraćaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
vip-tetka
22.07.2024-20:05 20:05

E bosnjaci fino ce te proči sa cetnicima svaka vi cast na principu,suradjujete sa onima koji bi da mogu za 3 dana od vas napravili slicnu Srebrenicu,vama su vazne fotelje a ne drzava Crna Gora drugi put na izbore nece sa vama niko iz sadasnje opozicije jer ste dokazani preletaci i mislite samo o svojoj gu.ici 3,14 3,14

Samir
22.07.2024-21:07 21:07
Reply to  vip-tetka

ne kaze se e Bosnjaci nego BS ode sa Emirom Kostunicom i Dodicim -Milacicem-Mandicem zagrljeni na Drini da zapjevate Cetnicke pjesme ! Nikad vise Glasa za Ibrahimovica !

Nermin
22.07.2024-21:03 21:03

Ibrahimovic je neskolovan a veliki ljubitelj fotelje vidis koliko vrijedi kad mu das vlast zbog ovakvih nikad BS nece vise prec od 1 % Veliko pih ovaj bi prodao sve za fotelju !

Caramdjordje
22.07.2024-22:19 22:19

E hvala vam braco i zemljaci,vaznija vam je guzica od obraza.Nego nece vas duko tolerisati nepomenici pa ce opet bit pomagajte braco crnogorci.Ovaj crnogorac sa vama vise nista nema,zovite pipuna

Tara
22.07.2024-22:31 22:31

Mene se povraca-ulazi sa cetnickom vladom..koja je poubijala njegov narod..Uzas..veliko moralno Fuj!