Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

BS: Spomenik Amfilohiju, koji je imao kontroverzne izjave o muslimanima, neće doprinjeti multietničkom skladu

Poručili da se protive ideji o podizanju spomenika bivšem mitropolitu

U sekularnoj i građanskoj Crnoj Gori, te u multietničkoj i multivjerskoj sredini kakva je Berane, temama poput podizanja spomenika Amfilohiju Radoviću treba pristupati sa više senzibiliteta, poručuju iz Bošnjačke stranke.

Oni su potvrdili da su njihovi ministri danas napustili sjednicu Vlade.

”Zbog najblaže rečeno kontroverznih izjava koje je Amfilohije Radović imao o muslimanima i drugim vjerskim i etničkim zajednicama u Crnoj Gori, podizanje spomen obilježja neće doprinijeti multivjerskom i multietničkom skladu u Beranama i Crnoj Gori”, poručuju iz BS.

Oni su jasno kazali da nijesu saglasni sa idejom o podizanju spomenika Amfilohiju u Beranama.

Kako su kazali, razumiju religiozni odnos dijela građana Crne Gore prema Amfilohiju.

”Bošnjačka stranka ostaje posvećena građenju Crne Gore kao mjesta suživota i tolerancije, te sekularne, građanske, evropske i euroatlanske Crne Gore kao države vladavine prava”, naveli su.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
19.09.2024-19:11 19:11

Amfilohije nije imao samo “kontroverzne izjave” o muslimanma. On je podstrekač i pomagač u genocidu izvršenom u BiH, on j, inicijator i podstrekač djela zločinca Čeka Dačevića u Pljevljima, on je, on je inicijator i podstrekač zločina u Bukovici i štirom Crne Gore, direktni krivaca za smrt preko 250 Crnogorskih rezervista koje je gurnuo u ubijanje, pljačkanje i zlostavljanje naroda naših susjednih držaba. On je inicijator i podstrekač uništavanja Crnogorki i Crnogorka, uništavanja Crne Gore, on je inicijator i podstrekač progona i patnji Crnogorskih naroda. Stidi se RUKOVODSTVO BOŠNJAČKE STRANKE. VI NIKAD NIJESTE BILI NITI ĆETE BITI EVROPA!. AMFILOHIJEVI SLJEDBENICI… Pročitaj više »