Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

BS: Jeftini populizam Zirojevića osuđen na ismijavanje, ima ko da brine za Bošnjake

''Mladi kolega nije shvatio da bošnjački narod politički sazrijeva, da je pokazao da hoće i da želi da bošnjački politički prvaci predstavljaju i zastupaju njihove interese, što je rezultat sa zadnjih parlamentarnih izbora i pokazao''

Potpuno je bespredmetno obazirati se na izjave poslanika Nikole Zirojevića, koji želi da na način svojstven tinejdžerima objasni bošnjačkom narodu da je on “borac” za Bošnjake, a da smo svi mi ostali, koji predstavljamo ideju i misao bošnjačkog naroda, promašili put, kazali su iz Bošnjačke stranke (BS) u reagovanju na navode poslanika Socijaldemokrata (SDCG).

Pa neće, kažu, biti da je tako.

“Samo istine radi i radi javnosti, želimo se kroz par rečenica osvrnuti na reagovanje Zirojevića, koji hoće da zabavlja javnost svojim bombastičnim izjavama, misleći da to donosi glasove. Mladi kolega nije shvatio da bošnjački narod politički sazrijeva, da je pokazao da hoće i da želi da bošnjački politički prvaci predstavljaju i zastupaju njihove interese, što je rezultat sa zadnjih parlamentarnih izbora i pokazao”, naveli su iz BS u reagovanju za medije.

BS se, prema njihovim riječima, od nikoga ne krije, “uvijek smo samostalno nastupali”.

“Dok podsjećamo da su se neki drugi krili u koalicije, kako ne bi nestali sa političke scene.  Zato nije ni časno, ali nije ni politički mudro da Zirojević bilo kome drži pridike, a posebno Bošnjačkoj stranci i to ni manje ni više nego o bošnjačkoj populaciji. Bošnjaci su jasno pokazali ko su njihovi politički predstavnici, Bošnjačka stranka je ostvarila pojedinačno ubjedljive pobjede u svim opštinama sa većinskim bošnjačkim stanovništvom. Jeftinim populizmom se glasovi neće vratiti kolega Zirojeviću, već ozbiljnom brigom za narod”, kazali su iz BS.

Posebno je promašena tema, smatraju u BS, praviti poređenja broja upisanih i broja izašlih birača, i izračunavati procenat podrške BS, što je, kažu, “van svake matematičke i statističke logike”.

“O rječniku i uvredama Zirojevića, nećemo trošiti riječi. Mladom poslaniku Zirojeviću naš poslanik Mirsad Nurković može biti otac, a njegov rječnik nažalost najviše govori o njemu, njegovoj kulturi izražavanja, političkoj i svakoj drugoj (ne) kulturi”, zaključuju iz BS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cara.mdjordje
02.08.2024-21:43 21:43

Pozdravio vas je andrija mandic i pipunce,namjerno malim slivom,pa se borite za sta god hocete

Asmir
02.08.2024-23:45 23:45

BS-Vi da zastupate Bosnjake -Muslimane nikad za nikad -prevarili ste nas ove rede pa ste dobili Glasove iz DPS-a SDP-SD pokrali ste pare od Diaspore na podmukao nacin i u svoj DZEP ih strpali ! Vi zastupate Cetnicki Drazin pokret -Doci ce izbori pokazat cemo vam koliku imate podrsku dobit cete koliko ce dobit Cetnik Milacic ! Ne trebate vi Nas stitit niodkoga zasta postoji Policija CG ! Svakim Nacionalistima i saovinistima dodje kraj pa i BS !

DULJKO
03.08.2024-09:14 09:14

-Usli ste na Brod Cetnicki koji sigurno vodi vasu BS u rasulo i treba da vas bog kazni -skim si takav si -Osvirali ste kraj ka Draza 45 dizi te mu spomenik i svake godine sa Mandicem na ravnu goru podjite da se pokorite -pih vi da prestavljate BS !