Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

Brajović: Što je muka viša, pobjeda će biti slađa

Prema njenim riječima moramo političare pitati jesu li podstanari, imaju li problema da plate struju, ogrjev, drva, da li i oni kao i mi obijamo pragove prodavnica da bi našli jeftinije osnovne životne namirnice?

Moramo ove oslobodioce iz 2020. godine pitati – kako umjesto Evrope izabrasmo prokletu avliju? Od devedesetih godina, tada jedan pop, danas drugi, Crnogorci se razmiču oko iste stvari. Siti smo više, arogantnih političkih dogovora, odgovora i izgovora koji odišu slatkorješivošću koja prikriva svu beskrupuloznost borbe za očuvanje stolice, pručila je potpredjsednica CEP-a Aleksandra Saška Brajović.

“Da li dozvoliti da današnja mladež živi našu mladost, koju smo proveli u neizvjesnosti, strahu, nesigurnosti, ratnom okruženju, gladi, da li ikoga od političara interesuje što narod misli i pitaju li se zašto narod ćuti! A ćuti zato jer je sit svega! Mozgove su isprali mrčnome narodu koji je umoran od realnih problema, kako preživjeti, kako podići i iškolovati đecu, studente i sačuvati porodicu, a ko tek razmišlja o penzionerima koji daju svoju penziju za ljekove i pomažu potomke od te crkavicu koju primaju, koju su mukotrpno zarađivali, u ovo okrutno vrijeme”, istaklaje ona.

Prema njenim riječima moramo političare pitati jesu li podstanari, imaju li problema da plate struju, ogrjev, drva, da li i oni kao i mi obijamo pragove prodavnica da bi našli jeftinije osnovne životne namirnice? Dodaje kad političari to budu radili, onda ćemo povjerovati u njihovu priču o boljem sjutra.

“Posebno, cilj aktuelne klike na vlasti je izmoriti Crnogorce, koje evo od kad je „nastupila sloboda“, smjerno proganjaju, etiketiraju, vrijeđaju, ostavljaju bez posla a o zapošljenju možemo samo da sanjamo. I kad su nas o jadu zabavili sa egzistenicijalnim problemima, kad su nas izmorili, očekuju da postanemo grdna pučina koja će postati rob vlasti, pa i po cijenu da ne budemo ono što jesmo – Crnogorci i Crnogorke”, kazala je Brajović.

Rodiće se nova Crna Gora, poručuje Brajović, koja plemenito baštini tradicionalne crnogorske vrijednosti i jedino će taj odbljesak prihvatiti civilizovani svijet kojemu nekada pripadasmo sa Dukljom, Zetom i danas Crnom Gorom, Vojisavljevićima, Balšićima, Crnojevićima i Petrovićima, sa svim duhovnim i državotvornim nasljeđem a ne put koji nam u Crnoj Gori nude oni koji se stide da zbore crnogorskim jezikom i koji se, kad pođu u svijet u ime Crne Gore i ovoga naroda ovđe, kite tuđim zastavama.

“Mi imamo svoju, jedinu domovinu – a ne imovinu. Crna Gora nije i neće biti ničija prćija. Sve za Crnu Goru, Crnu Goru ni za što”, zaključila je Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve