Ponedjeljak, 23 Septembra, 2024
Rubrika:

Brajović: Prijeti nam opasnost da postanemo drugi evropski Hazari

Kaže i da je CEP vazda bio dosljedan Crnoj Gori, nikad trgovinski nastrojen i nikad sklon trulim kompromisima.

Danas su najugroženija nacija u Crnoj Gori – Crnogorci i Crnogorke. Prijeti nam opasnost da postanemo drugi evropski Hazari, da nas asimiliju i mirdnodopski pokore. Hoće da nam otmu državu, naciju, jezik, da nam nametnu kao svoju tuđu crkvu, koja je uzurpirala naše kulturno – civilizacijsko nasljeđe, sakralnu i drugu istoriju, hoće da naprave od Crne Gore privremenu tvorevinu, da nas aposrbuju, progone Crnogorke i Crnogorce, nad nama vrše svojevrsni aparthejd u 21. vijeku…, poručila je potpredsjednica CEP-a Aleksandra Saška Brajović.

Kako dodaje, sve su to činjenice.

“To nam zločesto, a podmuklo rade i tome mi kategorički i jasno, pošteno, velimo u znak otpora, kao i vazda – NO PASARAN. Neće moći i proći dok je živih nas Crnogorki dičnih i samosvjesnih i odanih Crnogoraca. Mi branimo Ustav i zakone Crne Gore i nijesmo voljni prihvatiti diskriminaciju i oblandirano ropstvo koje nam se nameće. Mi smo odani Crnoj Gori, tu smo za njenu odbranu, kao i vazda”, kaže ona.

Ističe da to rade legalno i legitimno i kao opoziciona partija. “CEP će se dostojno boriti da se smijeni ova nepočinska vlast na izborima u Crnoj Gori. I da karikaturalna politička i nesposobna struktura ode sa vlasti u Podgorici. Za to se časno i temeljno zalažemo, kao izvorni crnogorski suverenisti i suverenistkinje, vazda na oltaru vjernosti Crnoj Gori, crnogorskom identitetu i UstavuCrneGore”, poručila je ona.

Kaže i da je CEP vazda bio dosljedan Crnoj Gori, nikad trgovinski nastrojen i nikad sklon trulim kompromisima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
14.08.2024-17:09 17:09

Gospođo Brajović, uporiđivanje Crnogoraca sa Hazarima je potpuno pogrešno. Dok je Haazarsko carstv o poraženo, a hazararska plemena se stopila sa okolnim drugim narodima, Crnogorci u kontinuitetu traju milenijum i više,. Države na istom tlu su mijenjale nazive, mijenjale su se dinastije koje su upravljale tim državama, ali narod je ostao isti. Današnji Crnogorci i Crnogorke posjeduju taj milenijumski gen, koji neće uništiti nikakvi srbsavci i njihove sluge. Ali kad je već riječ o pokušaju uništenja Crnogoraca i Crnogorki, CEP je i osnivanjem i po osnivanju, dao snažnu podršku srpskoj okupatoraskoj crkvi, i srpskoj okupatorskoj vlasti u CG, da potpuno… Pročitaj više »