Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Božović – Peto: Nastaviti saradnju sa Albanijom kako bismo zajedno brže napredovali u evropskim integracijama

Božović je istakao da je za Crnu Goru od posebne važnosti saradnja sa Albanijom

Crna Gora i Albanija imaju obostrani interes da se odlična saradnja između dvije države još više osnaži i kada je riječ o odnosima dva susjeda i jednako kada su tema evropske integracije. EU nam nameće ozbiljne zahtjeve koje je lakše ispuniti zajednički i kroz razmjenu iskustava, poručeno je sa sastanka ministra pravde Bojana Božovića sa ambasadorkom Albanije Zhakline Peto.

Božović je istakao da je za Crnu Goru od posebne važnosti saradnja sa Albanijom.

“Ta saradnja je bitna zbog toga što smo susjedi i jednako važna zato što pred nama stoje isti zahtjevni zadaci iz završnih mjerila. Naše institucije odlično sarađuju i to treba da se nastavi i osnaži da bi zajedno brže napredovali u evropskim integracijama”, kazao je Božović.

Božović je, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, naglasio da je Crna Gora, nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a, spremna da Albaniji pruži pomoć i prenese sva iskustva iz tog procesa.

Peto se zahvalila Božoviću na ponuđenoj pomoći i saglasila sa ocjenom o važnosti saradnje dva susjeda i dvije zemlje koje su kandidati za članstvo u EU.

“Ona je aktuelizovala priču o uspostavljanju pravosudne saradnje, gdje treba usaglasiti i potpisati set sporazuma koji se odnose na: međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim stvarima, ekstradiciju i međusobno sprovođenje sudskih odluka u krivičnim stvarima”, dodaje se u saopštenju.

Božović je istakao da je otvoren za svaki predlog koji će unaprijediti odnose između dvije države.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
03.09.2024-16:18 16:18

…koja im je ovo sad “fora” sa Albanijom saradnja i pomoc a sa Hrvatskom izgleda što gore to bolje /uputstvo iz Srb./ !?

BobZeković
03.09.2024-17:29 17:29

Vaša ekselencijo, ambasadolrko Peto, Vaš današnji sagovornk ne poštuje ni zakone, ni sudove sopstvene države Crne Gore! Gazi ih prema potrebama svojih nalogodavaca, a na uštrb Crnogoraca i Crnogorki, i u korist, crkve sushedne nam države Srbjje. Primjera radi, on ne poštuje odlukke uPRAVNOG SUDA CG, i donosti odluke suprotno presudama Upravnog suda CG. Sve to radi bez imalo griže savjesti, jer zato je i postavljen na mjeswto Ministra pravde!