Utorak, 17 Septembra, 2024
Rubrika:

Božović i Kalkavan: Zajedno u borbi protiv organizovanog kriminala

''Ministar Božović je istakao da je prioritet Crne Gore, kada je riječ o EU integracijama, ispunjenje svih zadataka iz pristupnih poglavlja 23 i 24. čiji se najzahtjevniji dio onosi na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije'', navodi se u saopštenju

I pored toga što su odnosi između Crne Gore i Turske na odličnom nivou uvijek postoji prostor za jačanje saradnje prvenstveno kada je riječ o izazovima koji se odnose na bezbjednost građana dvije države i borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma, poručeno je na današnjem sastanku ministra pravde Bojana Božovića i ambasadora Republike Turske Bariša Kalkavana, i konstatovano da su u tom smislu Crna Gora i Republika Turska na istoj strani.

“Ministar Božović je istakao da je prioritet Crne Gore, kada je riječ o EU integracijama, ispunjenje svih zadataka iz pristupnih poglavlja 23 i 24. čiji se najzahtjevniji dio onosi na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Kalkavan je pohvalio kao izuzetno važan potez Crne Gore i Ministarstva paravde da izruče Turskoj potraživanog građanina te zemlje Binalija Gamgoza.

“Ministar Božović je kazao da je sve odrađeno po zakonu i uz odličnu komunikaciju i saradnju institucija dvije države”, ističu iz Ministarstva pravde.

Kako su zaključili, Ambasador Kalkavan i ministar Božović su saglasni da treba intenzivirati saradnju između akademskih zajednica dvije države, posebno kada je riječ o visokoškolskim ustanovama na kojima se izučavaju pravne nauke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve