Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Borančić: Sada je BS saučesnik u slomu institucija države i njene ekonomije, izgubili su svaki legitimitet

Prema njegovim riječima, takva Vlada ne može pružiti nista korisno građanima Crne Gore niti ima ičije povjerenje

Svako ima pravo na posrnuće pa i Bošnjačka stranka, međutim nemaju pravo da zarad sitnog ćejfa i interesa dodatno doprinose posrnuću Crne Gore zaustavljajući očekivane promjene i doprinoseći produbljenju političkog haosa i krize koja zahvata sve pore društva i ima sve teže reperkusije po svakodnevni život građana, ocijenio je potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić.

“Izgubili su svaki legitimitet i iznevjerili sopstveno postojanje paktom sa radikalnom politikom Andrije Mandića, ničim izazvani osim potrebom za vlašću. Sve to, nakon godinu dana Vlade u kojoj smo jasno vidjeli koji su njeni dometi i čuli koji će biti prioriteti rekonstrukcije Vlade, a tiču se državljanstva, zastave, jezika i drugih velikodržavnih zamajavanja kojima sada iz BS daju legitimitet”, naveo je Borančić.

Prema njegovim riječima, takva Vlada ne može pružiti nista korisno građanima Crne Gore niti ima ičije povjerenje.

“Posebna tema je Vlada sa rekordnim 31 članom koja će “pojesti” državu, što ne pamti savremena politička istorija, ne samo Crne Gore već i velikih država Evrope i svijeta. Uz gomilanje administracije koja je i onako pred pucanjem, izmišljenim resorima i ministarstvima za “razbijanje dokolice”, državni aparat stenje i napinje se od ove neprincipijelne “podjele plijena” do prve prilike kada će popustiti. Nažalost sada je BS saučesnik u slomu institucija države i njene ekonomije koji nas neminovno čeka”, ocijenio je Borančić.

Navodi da dobra okolnost u svemu jeste što građani, pa i sugrađani koji pripadaju bošnjačkom narodu, konačno mogu jasno da uvide šta su ciljevi svake od partija na političkoj sceni.

“Nakon svega mi u Evropskom savezu uvijek ćemo ostati nepokolebljivi branioci i zaštitnici istinskih interesa svakog građanina, pa i Bošnjaka, i svih drugih naroda, u borbi za njihov dostojanstven život, stabilnost i istinski međusobno povjerenje u politici koje nikada nijesmo niti ćemo iznevjeriti”, zaključuje Borančić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve