Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Blinken: Ponosni smo što vidimo Crnu Goru kao lidera u regionu

''Ponosni smo što vidimo Crnu Goru kao lidera u regionu, koja ispunjava svoj cilj od 2 odsto BDP-a za odbranu u NATO-u i unapređuje evroatlantske integracije širom Zapadnog Balkana''

Državni sekretar SAD-a Entoni Blinken čestitao je građanima Crne Gore Dan državnosti.

„Ohrabreni smo kontinuiranim napretkom Crne Gore na njenom putu ka pristupanju EU i radujemo se što ćemo vidjeti da Crna Gora zauzme svoje mjesto kao punopravni član evropske zajednice. Dok nastavljate da promovišete ekonomsku integraciju u regionu i pokazujete svoju posvećenost demokratskim vrijednostima, Crna Gora obezbjeđuje prosperitetnu budućnost za svoj narod“, naveo je Blinken.

Naveo je da su SAD ponosne što vide Crnu Goru kao lidera u regionu.

„Ponosni smo što vidimo Crnu Goru kao lidera u regionu, koja ispunjava svoj cilj od 2 odsto BDP-a za odbranu u NATO-u i unapređuje evroatlantske integracije širom Zapadnog Balkana. Danas slavimo naše snažno i trajno prijateljstvo“, rekao je Blinken.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
12.07.2024-11:28 11:28

Gospodine Blinken, vi ste tumbe preokrenuli stvarnost u Crnoj Gori. Danas je uoči Dana državnosti, koji Vi čestitate, izvršen SUDSKO-TUŽILAČKO-POLICIJSKI DRŽAVNI UDAR U CRNOJ GORI, kao nastavak neuspjelog TERORISTIČKOG DRŽAVNOG UDARA IZ 2016 godine, koji je USA bezpogovorno potvrdila. Gospodine Blinken, jel Vi to u ime SAD čestitate srpskim crkvenim i političkim okupatorima i zlikovcima, što su uz obilatu pomoć USA, GB, zajedno sa Rusijom uspješno izvršile DRŽAVNI UDAR U CRNOJ GORI i time je vratili 106 godina unazad, kada je opet uz pomoć EU i SAD i GB, SRPSKI OKUPATOR svirepo uništio Crnu Goru, velikog i vjernog, vjekovnog saveznika… Pročitaj više »

Krsto
13.07.2024-06:19 06:19
Reply to  BobZeković

E moj Bobe ne bi Srbija uspjela da okupira i ukine Crnu Goru ni 1918 da nije imala podrsku zapada prije svega Francuske…Ameri i Zapad gledaju njihov interes…Ako Srbija udje u NATO nece ih biti briga sta ce biti s Crnom Gorom….Nece nas niko drugi braniti, kao sto nas nijesu branili ni u proslosti..Dakle use i u svoje kljuse….AV ce dati sve samo da ostane na vlasti…On nema sta drugo da ponudi svom narodu osim tudje zemlje i lazi o srBskom svetu samo za Srbe…Vazno je otkrivati prljave igre koje vodi ova korumpirana vlast koja sluzi Vucica…