Subota, 29 Juna, 2024
Rubrika:

Bečić: Raduj se Crna Goro, evropski san postaje java

Pokazale su da treba da se ujedinimo i podržimo zarad opšteg interesa, jer naše građanke i građani zaslužuju da budu ponosni na uspjehe svoje države, zaslužuju da budu ponositi, ne samo danas, već svakog dana do 2028. kada će Evropa postati bogatija za još jednu državu koja je to odavno zaslužila. Našu Crnu Goru

Raduj se Crna Goro, evropski san postaje java. Crna Gora je dobila pozitivan IBAR. Ovo je izuzetno važan dan, ovo je ključna prekretnica ka finalizaciji našeg evropskog puta. Za samo osam mjeseci uspjeli smo da put stagnacije i blokade pretvorimo u put deblokade, progresa, napretka i istinskog evropskog ubrzanja koje pohvaljuju svi naši partneri. Uspjeli smo predanim svakodnevnim timskim radom, pravljenjem evropskog konsenzusa u društvu, odgovornim pristupom Vlade i Skupštine, kao i velikom diplomatskom akcijom, poručio je potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić.

Kada ozbiljno i predano radimo, kada smo složni i podređeni državnom interesu, kada se izdignemo iz tema podjela i sukoboljavanja, veliki ciljevi su dostižni.

“Veliku zahvalnost dugujemo i stručnim službama Vlade, Skupštine, ministarstvima, kao i našim partnerima na putu koji nije bio lak”, naveo je Bečić.

Moje je posebno zadovoljstvo kao potpredsjednika Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove što su ministarstva koja su pod mojim resorom dala ogroman doprinos dobijanju IBAR-a, što smo bez obzira na brojne izazove uvijek djelovali timski, pozitivno i posvećeno i što smo učinili svi zajedno Crnu Goru ponosnom.

“Ono što me čini naročito ponosnim jeste što političke razlike nisu ugrozile veliki trud, rad i posvećenost, već su pokazale ono što je oduvijek bila odlika našeg naroda”, kazao je Bečić.

Pokazale su da treba da se ujedinimo i podržimo zarad opšteg interesa, jer naše građanke i građani zaslužuju da budu ponosni na uspjehe svoje države, zaslužuju da budu ponositi, ne samo danas, već svakog dana do 2028. kada će Evropa postati bogatija za još jednu državu koja je to odavno zaslužila. Našu Crnu Goru!

“Istina, nema predaha, jer veliki posao nas i dalje čeka, očekuje nas još veća predanost i posvećenost. Zatvaranje poglavlja konačno postaje aktuelnost i realnost, a naredni cilj nam je da do kraja ove godine zatvorimo više pregovaračkih poglavlja. Želimo da zadržimo tempo uspjeha iz posljednjih osam mjeseci, jer ako nastavimo tim tempom onda nema dileme da je cilj da 28. godine postanemo 28. članica apsolutno realan”, rekao je Bečić.

Neka dobijanje pozitivnog IBAR-a bude pravi signal daljeg boljitka i napretka, neka evorpski put, ekonomsko snaženje naših građana, jako građansko društvo vladavine prava i otpornih instituicja bude naš imperativ.

“Za Crnu Goru koja ne pristaje na manje od onoga što joj pripada”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
HercegNovi
26.06.2024-21:55 21:55

POVRATIH!!!

vjecnamoja
26.06.2024-23:20 23:20

…i ja -to je alergija na tu fotografiju !
/nemoze biti nista drugo …/