Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

Arsović: Nefunkcionalan sistem i loš rad gradske uprave glavni uzrok skraćenja mandata Skupštini Glavnog grada

''Loša kadrovska rješenja i neadekvatno upravljanje rezultiralo je upravo skraćenjem mandata nakon samo godinu dana. Međutim, i građani Podgorice, ali i mi kao odbornici treba da budemo srećni što ne moramo da čekamo četiri godine, da se ovaj sistem, koji je bio vrlo funkcionalan, potpuno uruši'', navodi Arsović

Glavni razlog zbog kojeg je došlo do skraćenja mandata Skupštini Glavnog grada jeste nefunkcionalan sistem u Glavnom gradu i katastrofalan rad gradske uprave, ocijenio je odbornik Demokratske partija socijalista (DPS) Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović, u Dnevniku Gradske RTV.

Određene političke strukture koje su na promjenu vlasti čekale tridesetak godina, te građani koji su ih glasali, dobili su da nakon samo godinu dana nova vlast sama sebe sruši lošim rezultatima, ističe Arsović.

„Loša kadrovska rješenja i neadekvatno upravljanje rezultiralo je upravo skraćenjem mandata nakon samo godinu dana. Međutim, i građani Podgorice, ali i mi kao odbornici treba da budemo srećni što ne moramo da čekamo četiri godine, da se ovaj sistem, koji je bio vrlo funkcionalan, potpuno uruši“, navodi Arsović.

Cilj rušenja je, kako kaže, da se uspostavi dobar sistem u Glavnom gradu.

„Iz tog razloga se nadamo da će period dogovora nakon izbora biti najkraći mogući, te da će okupiti one ljude koji će raditi u interesu građana“, ističe Arsović.

Podsjeća da je netransparentnost rada gradske uprave bila jedan od razloga lošeg funkcionisanja.

„Najbolji pokazatelj za to su imenovanja gradskih odbora koja smo imali na početku. Tada smo, od 35 imenovanja za koje je trebalo glasati imali tek 15 dostavljenih biografija, iako smo insistirali na tome da moramo znati ko dolazi na tako odgovorna mjesta. Ta netransparentnost je pratila rad gradske uprave do samog kraja. Odnos prema odbornicima opozicije je bio veoma loš pa smo imali čak i fizičkih napada, imali smo nezakonita imenovanja u gradskim preduzećima koje je utvrdilo i Ministarstvo javne uprave i naložilo da se nepravilnosti otklone, o što se gradonačelnica Injac oglušila, i na kraju se pokazalo da je borba za foteljama bila mnogo važnija od interesa građana“, navodi Arsović.

Govoreći o radu prethodne gradske uprave na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, Arsović je podsjetio na funkcionalan sistem i novac u budžetu, od kojih su neka sredstva bila čak i oročena.

„Rezultat na prethodnim izborima bio je rezultat određenog političkog trenutka, u najmanjoj mjeri rezultat onoga što je bio rad gradske uprave, već jednostavno nastavak političkog trenda koji nas je dočekao nakon predsjedničkih izbora“, smatra Arsović.

Dodaje da je najbolji pokazatelj za to realizacija kapitalnog budžeta u vrijeme gradonačelnika Vukovića i sada.

„2021. u doba korone, kada u Agencijama nije moglo da radi više od deset ljudi zbog uvedenih mjera, realizacija kapitalnog budžeta bila ja 100 odsto, a danas je ta realizacija na najnižem mogućem nivou. Prosto je nevjerovatno da nakon godinu dana takvog rada i tako lošeg rukovođenja sistemom, gradonačelnica Injac uperi prstom samo u jednog čovjeka“, zaključuje Arsović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve