Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Ambasadorka SAD-a u posjeti Prijestonici Cetinje

Tokom konstruktivnog sastanka, razmatrane su mogućnosti za dalju saradnju i unapređenje odnosa, navodi se u saopštenju

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Tokom konstruktivnog sastanka, razmatrane su mogućnosti za dalju saradnju i unapređenje odnosa, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Đurašković zahvalio je ambasadorki na posjeti i dosadašnjoj podršci koju Sjedinjene Američke Države pružaju Cetinju i Crnoj Gori u cjelini. On je tom prilikom predstavio planove za dalji razvoj Cetinja, uključujući izgradnju Grand hotela Lokanda, žičare od Lovćena do Cetinja, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

Govoreći o odnosu Prijestonice sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Đurašković je informisao Rajzing Rajnke o svom i stavu većine građana Cetinja prema toj vjerskoj organizaciji, ističući da opravdava i podržava borbu sugrađana za vjerska prava i borbu Crnogorske pravoslavne crkve za povratak zauzetih hramova, kazali su u saopštenju.

Ambasadorka Rajnke izrazila je zadovoljstvo zbog posjete Cetinju, i naglasila značaj koji Prijestonica ima za Crnu Goru. Tokom posjete, ambasadorka je izrazila spremnost da podrži projekte od značaja za lokalnu zajednicu, posebno one koji se odnose na jačanje ekonomskih i kulturnih veza između dvije zemlje, naglasivši u tom kontekstu značaj Američkog ugla na Cetinju, koji je prošle godine obilježio deset godina postojanja. Sastanak je završen dogovorom o nastavku dijaloga i zajedničkom radu na projektima koji će unaprijediti prijateljske odnose između Cetinja i Sjedinjenih Američkih Država, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve