Ponedjeljak, 16 Septembra, 2024
Rubrika:

Adžić: Otvoreno pismo novoj plutokratsko-četničko-kolaborantskoj Vladi koja radi protiv Crne Gore

''Od onoga koji je bio i ostao nevjeran Crnoj Gori i koji ne razumije i ne prihvata tekovine i tokove njene istorije, njeno biće i njegov smisao, od onoga koji ne osjeća Crnu Goru, nije bilo drugačije ni očekivati nego da postupi nelojalno prema vlastitoj državi''

Predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić uputio je, kako navodi, otvoreno pismo novoj plutokratsko-četničko-kolaborantskoj Vladi koja radi protiv Crne Gore.

Prenosimo ga integralno:

“Tzv. temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom treba raskinuti. I doći će dan da se to dogodi.

CEP to traži i do sudnjeg političkog časa tražiće da se poništi taj pakt sa okupatorom.

Nije ex-premijer Dritan Abazović, zaključenjem tzv. temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnon crkvom 3. avgusta 2022. godine, “pomirio Crnu Goru”, kako je neistinito i samohvalisavo tvrdio, onako vlastohlepački, politički prevarantski i stupidno, kvislinško-kolaborantski, već je dodatno time podijelio.

I opet Dritan Abazović izmišlja, što je u njegovom maniru, kada je rekao ranije da je time Srpska pravoslavna crkva priznala državu Crnu Goru. Ne, najprije, SPC nije ovlašćena da priznaje i ne priznaje međunarodno priznate nezavisne države, članice Ujedinjenih nacija, a Crna Gora je takva država, već je SPC u svemu obavezna da poštuje Ustav i zakone Crne Gore i svoje djelovanje upodobi i usmjerava, kao i druge crkve i vjerske organizacije, u skladu sa njima, kada se to tiče odnosa prema državi i sekularnom društvu.

Ovom i ovakvom ranijom izjavom bivši, odnosno, propali premijer, a danas poslanik Dritan Abazović uvrijedio je Crnu Goru.

Još se falio ovaj politički i drugi šarlatan da je uradio ono što ni po ljudskom i božanskom pravu, niko normalan i obziran ne bi uradio, ali on je to olako uradio. Ali, što je i bilo i očekivati od renegata Crne Gore, bez da uradi ono što je uradio.

Od onoga koji je bio i ostao nevjeran Crnoj Gori i koji ne razumije i ne prihvata tekovine i tokove njene istorije, njeno biće i njegov smisao, od onoga koji ne osjeća Crnu Goru, nije bilo drugačije ni očekivati nego da postupi nelojalno prema vlastitoj državi.

Spajićeva Vlada (u stvari Mandićeva) nastavila je kolaborantsko- kvislinškim stopama Abazovićeve vlade, kada je u pitanju dodvoravanje i izvršavanje naloga Crkve Srbije, Vučićeve politike i agenata BIA-e.

Sve što je anticnogorako i antidemokratako i u suštini antievropsko faltički, uprkos slatkorječivoj i ispraznoj manipulativnoj retorici, odobrava i forsira Vlada nejakog Premijera Milojka Spajića, koga je očito Andrija Mandić uslovio i doveo do nivoa da izvršava prosto njegove poličke naloge.

Ovoj četničko-kolaborantskoj političkoj bratiji pridružio se, na žalost, nedavno i lider Bošnjačke stranke g. Ervin Ibrahimović, koji je iz profiterskih pobuna, gramzivo, grlom u jagode, uletio u koaliciju s četnicima i obesmislio program i istoriju Bosnjačke stranke. Njegov problem.

Mi u Crnogorakoj evropskoj partiji smo jasni u porukama i kod nas foliranja nema.

Tražimo od lidera desetkovanog PES-a i formalnog obmanjivačkog premijera Crne Gore da pokaže da je makar jednom odan Crnoj Gori i njenim ineteresima. Zato treba da pokrene postupak (a znamo da neće i ne smije) da se raskine tzv. temeljni ugovor između Crne Gore i SPC, zaključen između vlade Dritana Abazovića i patrijarha SPC Porfirija Perića.

To, ipso jure, nije ugovor međunarodnog prava, kako je to predviđeno u smislu člana 9. Ustava Crne Gore, već je to ugovor unutrašnjeg prava, sa elementima inostranosti.

Zaključila ga je Abazovićeva vlada u ime države Crne Gore, a Spajićeva vlada ga može, ako hoće raskinuti. A ponavljamo neće, jer je marionetska vlada. Zlo nasljeđuje gore, očito, kad je vlast u pitanju.

Ističemo, potrebno je raskinuti, taj štetni po Crnu Goru ugovor, iako je očigledno da to Spajićeva vlada ne namjerava ni razmatrati, a kamoli uraditi.

Dakle, na žalost ona ga neće raskinuti, ali pravno može, jer to nije međunarodni ugovor.

Po Ustavu Crne Gore, vlada ima pravo da raskine taj štetni i veleizdajnički ugovor, koji predstavlja pakt sa okupatorom.

U samom tom ugovoru ne piše ni u jednom njegovom članu da se on ne može raskinuti izjavom voljom jedne strane bez saglasnosti ili pristanka druge ugovorne strane.

Član 19 stav 3 ugovora kazuje da se on zaključuje na neodređeno vrijeme i da se može mijenjati saglasnošću strana ugovornica. Dakle, ne samo u članu 19 nego ni u jednom drugom članu tog ugovora ne normira se da se ugovor ne može raskinuti, već se samo članom 19 propisuje da se on može mijenjati ako se saglase obje ugovorne strane.

To je potpuno druga pravna situacija. Jedno je promjena ugovora koja jednostrano nije moguća, a drugo je raskid ili prestanak vazenja tog ugovora koje je moguće uvijek ako ga jedna od ugovornih strana otkaže. Precizno rečeno, Vlada Crne Gore ako hoće i želi može raskinuti ovaj ugovor pošto ga je vlada (prethodna) i zaključila. To može uraditi bez saglasnosti i pristanka Srpske pravoslavne crkve. Pravno je to moguće i to treba uraditi.

CEP se zalaže da se to uradi, jer takav ugovor je ne samo nemoralni pravni posao, već veleizdajnički čin bivše vlade Dritana Abazovića, posve štetan vitalnim državnim i nacionalnim interesima Crne Gore i predstavlja falsifikovanje crnogorske istorije, “legalizaciju” uzurpacije, okupacije i otimanja crnogorske kulturne baštine sakralnog tipa, legalizaciju nelegalno stečene imovine prisvojene od strane SPC i njoj prepisane bez pravnovaljanog osnova (hramova, crkava i manastira i drugih nepokretnih i pokretnih stvari koja nijesu zakonito stečena od strane SPC).

Sumarno kazano, raskid ovog i ovakvog ugovora od strane Vlade Crne Gore (istog organa koji ga je zaključio u ime države Crne Gore) bilo bi sasvim ustavan akt, u skladu sa pravnim poretkom Crne Gore i zato CEP poziva novu Vladu Crne Gore da to uradi.

Svjesni smo činjenice da ovaj režim i ova Frankeštajn vlada to neće uraditi iz političkih, ideoloških i drugih razloga, ali je u potpuno čistoj ustavno-pravnoj situaciji da to može ako hoće to uraditi (a opetujemo, uvjereni smo da neće).

Ako bi Spajićeva vlada to uradila time bi pokazala da joj je stalo do Crne Gore, ako to ne uradi (a neće) potvrdiće samo da radi u cilju ostvarivanja anticrnogorskih i velikosrpskih interesa u Crnoj Gori.

A znamo da joj je do Crne Gore, najmanje stalo. Zato neće.

Od kmetova ili vazala ne očekujemo da budu slobodni ljudi, od nepatriota i plutokratskih profitera ne očekujemo da rade za dobro Crne Gore i njenih građana.

Zato ova anticrnogorska i prevarantska vlada treba što prije da bude oborena na vanrednim izborima. To bi put prvi korak ka oporavku Crne Gore.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
pe pera
30.07.2024-19:45 19:45

hahaha šta je pisac kvazi pseudo nadri smrdo bazdi smtdibuba političar u pokušaju hteo da nam kaže?

MNE083
31.07.2024-18:24 18:24

Podrska I veliko postovanje za g.Adzica I za CEP!!!