Utorak, 24 Septembra, 2024
Rubrika:

Abdić sa mladima: Podgorica će uskoro biti grad po mjeri mladog čovjeka; pasivnost nije i ne smije biti opcija za mlade ljude

Abdić je govorio o Podgorici kakva je bila u vrijeme kada je on bio učenik i student, o Podgorici koja je bila ponos tadašnje Crne Gore, a potom se ostvrnuo i na to kako naš grad izgleda danas i koje to ''vrijednosti'' danas baštini, kao i kakvu poruku sadašnja vlast šalje generacijama koje ostaju da grade Podgoricu

Nosilac liste „I riječju i djelom“, dr Nermin Abdić, učestvovao je na panel diskusiji na temu „Šanse i ograničenja – perspektiva mladih u Podgorici“, u organizaciji Savjeta mladih Demokratske partije socijalista, saopšteno je iz DPS-a.

Abdić je govorio o Podgorici kakva je bila u vrijeme kada je on bio učenik i student, o Podgorici koja je bila ponos tadašnje Crne Gore, a potom se ostvrnuo i na to kako naš grad izgleda danas i koje to „vrijednosti“ danas baštini, kao i kakvu poruku sadašnja vlast šalje generacijama koje ostaju da grade Podgoricu.

On je htio da čuje iz prve ruke, od mladih Podgorice, kakav grad oni žele za sebe i da li im se dopada ono što je Podgorica danas postala.

„Sviđa li vam se ova i ovakva Podgorica, u kojoj vas ispred zgrada dočekuju brda smeća i pacovi koji osvajaju teritoriju glavnog grada? Podgorica u kojoj vas odlazak u bioskop s drugom ili drugaricom košta 30-ak eura, a da ne pričamo o cijenama pića uz koja nazdravljamo u noćnom provodu? Znam da među vama sigurno ima onih koji su se osamostalili, koji znaju koliko je život danas u Podgorici uz prosječnu zaradu skup. Isto tako, znam da među vama ima onih koji žele da se osamostale, a ne mogu, jer za rentiranje stana danas treba najmanje jedna minimalna zarada. Sviđa li vam se Podgorica u kojoj se uništava sport kao brend grada?“, rekao je on.

Kako je istako Abdić, on se upravo zbog mladih generacija koje ne zaslužuju da žive u ovakvom gradu i prihvatio ovog posla.

„Odlučio sam da stanem na čelo liste koju čine i sjajni mladi ljudi, na koje sam izuzetno ponosan, jer su u vremenu ove i ovakve političke nestabilnosti, kad se trguje svim i svačim, zajedno sa svima vama, pokazali šta znači imati kičmu. Takvi su potrebni Podgorici. Zato vas molim da iz ove sale izađete i razgovarate sa svojim vršnjacima, da im prenesete moju poruku da je svaki njihov glas meni vredniji od suvoga zlata, jer imam svijest o tome šta znači kad ti u ovakvom momentu jedan mladi čovjek, sa svim svojim dilemama, pokloni povjerenje i da legitimitet da ja budem taj koji će, zajedno sa ovim mladim ljudima, donositi odluke o njegovoj odnosno vašoj budućnosti“, naglasio je Abdić.

Naglašavajući koliko je važno da upravo mladi izađu na izbore i iskažu svoj stav, da ne sjede kući, jer pasivnost nije i ne smije biti opcija za mlade ljude, jer ukoliko to ne učine, neko drugi će to učiniti u njihovo ime.

Abdić je obećao da je će nakon 29. septembra Podgorica biti grad po mjeri mladog čovjeka, a da će svaki mladi čovjek u kabinet gradonačelnika moći da uđe bez kucanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve