Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

POTRČKO SVETOSAVSKE SEKTE: Abazoviću Porfirijeve izjave uoči popisa nijesu ponižavanje građana

Premijer nije direktno odgovorio na pitanje da li dijeli stav svog partijskog kolege i ministra unutrašnjh posloca Filipa Adžića koji je rekao da su jučerašnje izjave vjerskih lidera ponižavanje države.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas je novinarima u Tirani kazao da popis stanovništva nije izborni proces, niti parlamentarni izbori. Na pitanje da li se juče svojom izjavom poglavar SPC Porfirije umiješao u popis u Crnoj Gori, Abazović je kazao da je njegov apel  da se ljud slobodno izjasne.

“I vjernici i agnostici i atestii, popis nisu parlemntarni izbori. Pozivam na suzdržanost svega onoga što bi bila potencijalna zloupotreba funkcije koju neko obavlja u kontekstu politizacije popisa”, istakao je on.

Premijer  nije direktno odgovorio na pitanje da li dijeli stav svog partijskog kolege i ministra unutrašnjh posloca Filipa Adžića koji je rekao da su jučerašnje izjave vjerskih lidera ponižavanje države.

“Meni je ponižavanje da neko misli da će zbog kampanje da se promijeni nacionalna ili etnička orjentacija ljudi. Popis će se održati, jer nema nijednog valjanog argumenta da se popis odloži”, kazao je on.

Na pitanje šta misli o najavi da će DPS nižda pozvati građane da bojkotuju popis, Abazović je kazao da ne bi volio da oni to urade.

“Ne znam šta žele da postignu i da li stvarno misle da će za šest mjeseci biti drugačija atmosfera”, poručio je premijer u tehničkom mandatu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Katarina
16.10.2023-12:26 12:26

Za tebe ne postoji nista sramno ni ponizavajuce.Sve si to dokazao kao premijer u tehnickom mandatu.Tebe.nista ne boli jer nijesi Crnogorac.Ali i tebi se blizi politicki kraj, nastavi da zivis sa svojom savjescu , ako je imalo imas.

Arhont_P
16.10.2023-12:38 12:38

AaaaaaBazd! kakav veleizdajnički Abazd!