Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Vukićević: Turistički voz Wild beauty express će saobraćati po dogovorenom planu

''Zajedničkim ćemo aktivnostima napraviti balans u cilju zadovoljenja potreba kako inostranih turištičkih grupa, tako i građana koji na redovnim osnovama koriste usluge željezničkog prevoza'', naglasila je ministarka saobraćaja

Ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, održala je sastanak sa Michaelom Baderom, predsjednikom fondacije Budućnost crnogorskog turizma i tom prilikom saopštila da ministarstvo daje punu podršku ovako važnom projektu.

“Turistička promocija je zajenički interes, ali se u paraleli sa realizcijom ovako važnih projekata, mora se voditi računa i o redovnom prevozu putnika. Zajedničkim ćemo aktivnostima napraviti balans u cilju zadovoljenja potreba kako inostranih turištičkih grupa, tako i građana koji na redovnim osnovama koriste usluge željezničkog prevoza”, naglasila je ministarka saobraćaja.

Vukićević se osvrnula i na dosadašnje aktivnosti u vezi saradnje ministarstva, koje vrši nadzor nad radom željezničkih preduzeća, i ove fondacije, te poručila da će se u perspektivi itekako voditi računa da, među sadašnjim kompozicijama željezničkog voznog parka, jedna bude sačuvana i korišćena u svrhe domaće turističke promocije ovog tipa, a da nove kompozicije budu namijenjene za redovan prevoz putnika.

Ministarstvo saobraćaja je, jos prije pa dana, dalo jasne inpute da će turistički voz ići onako kako je planirano i pitanje donošenja odluke, u ovoj situaciji, je predmet u kom isključivu nadležnost ima Ministarstvo saobraćaja, a ministarka Vukićević je, nakon ispitavanja svih okolnosti informisala javnost da će voz ići po unaprijed dogovorenom redu vožnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Caramdjordje
18.09.2024-12:21 12:21

E vala ako iko pokrene taj voz ova ce.Ni ovi sto su po redu voznje ne kasne ispod 2 sata u polasku,ne znam ni okle polaze ni dje idu.