Četvrtak, 19 Septembra, 2024
Rubrika:

Vukićević i Zakonjšek: Crna Gora ostvaruje dobru saradnju sa Transportnom zajednicom

Direktor Zakonjšek je iskoristio posjetu ministarki saobraćaja da blagovremeno uputi poziv za prvi naredni sastanak Ministarskog savjeta Transportne zajednice koji će se održati 17. decembra u Beogradu

Ministarka saobraćaja, Maja Vukićević danas je održala sastanak sa direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Matejem Zakonjšekom, i tom su prilikom nastavljeni razgovori o već pokrenutim, zajedničkim aktivnostima Ministarstva saobraćaja i Transportne zajednice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

,,U fokusu zajedničkog rada na realizaciji transportnih projekata od strateškog značaja za region Zapadnog Balkana, naročito u dijelu smanjenja čekanja na graničnim prelazima u cilju što bržeg cirkulisanja ljudi i robe, te rad na povećanju stepena bezbijednosti u saobraćaju, reformi željezničkih sistema, kao i usklađivanju transportnih politika sa politikom Evropske unije, Crna Gora ostvaruje dobru saradnju sa Transportnom zajednicom” saopštila je Vukićević.

Direktor Zakonjšek je iskoristio posjetu ministarki saobraćaja da blagovremeno uputi poziv za prvi naredni sastanak Ministarskog savjeta Transportne zajednice koji će se održati 17. decembra u Beogradu.

“Ministarstvo saobraćaja i Transportna zajednica će sinhronizovano raditi na dostizanju pune integrisanosti saobraćajne mreže u mrežu Evropske unije, na temelju najviših standarda iz oblasti saobraćaja. Zajednički je zaključak da jačanjem kapciteta kroz kontinuirano nadograđivanje razmjenom iskustava i praksi koje su se najbolje pokazale, te primjenjivanjem određenih tehničkih vidova podrške možemo doprinijeti snaženju jednog od najbitnijih sektora države i regiona”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve