Nedjelja, 30 Juna, 2024
Rubrika:

Vlada uplaćuje pet miliona eura za deblokadu računa Instituta Dr Simo Milošević

''Ova odluka dolazi u skladu sa dogovorom koji je postignut između Vlade i manjinskog akcionara Vile Oliva, a koji se tiče deblokade računa Instituta''

Vlada Crne Gore je danas, na telefonskoj sjednici, usvojila Informaciju kojom se zadužuje Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore da uplati iznos od 5.000.000 eura Institutu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Dr Simo Milošević” A.D. Igalo.

“Ova odluka dolazi u skladu sa dogovorom koji je postignut između Vlade i manjinskog akcionara Vile Oliva, a koji se tiče deblokade računa Instituta. Kako je najavio i premijer Milojko Spajić Vlada je proaktivno reagovala i već obezbijedila obećana sredstva, koja će biti uplaćena na račun Instituta u najkraćem roku.Nakon formalizacije dogovora sa Vile Olive, potrebno je da, shodno dogovoru, manjinski akcionar uplati iznos od 5 miliona eura po osnovu beskamatne pozajmice, čime će račun Instituta Igalo biti deblokiran”, navodi se u saopštenju Vlade.

Podsjećaju nakon deblokade računa, sljedeći korak je izrada Plana restruktuiranja u što kraćem roku a ne dužem od šest mjeseci, čime će se normalizovati poslovanje Instituta trenutno opterećeno značajnim dugovima.

“Strateškim pristupom rješenju dugogodišnjeg problema obezbijediće se i sigurnost za zaposlene, povjerioce i sve goste koji će dolaziti u ovu banju svjetskog renomea”, saopšteno je iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kamatos
29.06.2024-07:18 07:18

Zasto blada nije direktno poslala pare svojim jaranima lakim na plajvaz u Beerograd za kamatu a glavnjaču nek im plati sv Pijer.
Sto to nisu Sebre dali na sud ? Dug star koliko ono ? triest godina? Jer ga nikad dobili nebi.