Nedjelja, 7 Jula, 2024
Rubrika:

Unija poslodavaca glavni partner IV Svjetskog kongresa preduzetnika Crna Gora 2024

Sporazum su, potpisali predsjednik UPCG Slobodan Mikavica i predsjednik Upravnog odbora MEF Perspektive Vinko Ćuro

U sklopu priprema za IV Svjetski kongres preduzetnika koji se ove godine održava u Crnoj Gori (SKP Crna Gora 2024), između Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) i Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive (MEF PERSPEKTIVE) iz Hrvatske zaključen je Sporazum o saradnji.

Sporazum su, potpisali predsjednik UPCG Slobodan Mikavica i predsjednik Upravnog odbora MEF Perspektive Vinko Ćuro.

Tim činom, kako je saopšteno iz unije, utvrđeno je strateško partnerstvo UPCG i MEF Perspektive i njihov zajednički angažman na planu priprema, organizacije i održavanja predstojećeg događaja.

U saopštenju za medije navodi se da je MEF Perspektive  nosioc aktivnosti i glavni organizator, dok je UPCG, Prema Sporazumu, glavni partner i pokrovitelj SKP Crna Gora 2024.

“Kongres će biti održan u periodu od 16. do 19. oktobra, na temu „PREDUZETNIŠTVO: Ljudi. Saradnja. Razvoj. Sigurnost“. Kongres će s radom početi 16. oktobra u Podgorici, da bi u narednim danima, do 19. oktobra, njegov rad bio nastavljen u Budvi”, kaže se u saopštenju UPCG.

Glavni pokrovitelj IV Svjetskog kongresa preduzetnika je Predsjednik Crne Gore, a pokrovitelji su vlade te ministarstva za ekonomiju i preduzetništvo iz zemalja učesnica Kongresa.

Dodaje se da partneri Kongresa su poslodavačka udruženja, privredne komore, univerziteti i fakulteti, kompanije, ekonomske i razvojne agencije te mediji. Organizatori očekuju da će na ovogodišnjem SKP učestvovati više od 600 učesnika iz zemlje i svijeta.

“Događaj će obilježiti više od 100 izlaganja, predavanja i prezentacija uspješnih poslovnih praksi, dvije plenarne sjednice, ekspertski okrugli sto „Preduzetništvo u 21. vijeku“, naučno-stručni paneli, program B2B, inoviranje teksta Deklaracije SKP „Uloga poduzetništva u globalnom razvoju“ usvojene na Kongresu u Zagrebu (2018), kao i brojni drugi sadržaji”, naveli su iz UPCGH.

Vođeni misijom promocije i pružanja podrške najboljima, organizatori će u okviru Kongresa upriličiti tradicionalnu svečanost dodjele:

  • Nagrada i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi Stvaratelji za stoljeća
  • Internacionalnih nagrada i priznanja zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi GLOBALLOCAL
  • Nagrada i priznanja najboljim preduzetnicima i kompanijama na području Srednje i Jugoistočne Evrope  Regionalni ESG lider.

“Opšti cilj Svjetskog kongresa preduzetnika je promocija značaja, svrhe i kulture preduzetništva. U prilog tome, organizatori će za sve zainteresovane učesnike obezbijediti prenos cjelokupnog sadržaja SKP 2024 putem Live Stream-a”, kazali su iz UPCG.

Inicijativa za održavanje Svjetskog kongresa preduzetnika pokrenuta je 5. marta 2016. godine u Dubrovniku, od strane 254 preduzetnika iz 11 evropskih zemalja – učesnika Regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 NAJBOLJIH“. Od tada se ovaj datum obilježava kao Svjetski dan preduzetnika. U organizaciji Kongresa učestvuje više desetina organizacija iz desetak zemalja svijeta, predvođenih glavnim organizatorom – Međunarodnim ekonomskim forumom PERSPEKTIVE i izvršnim organizatorom – Društvom PROMO GLOBAL.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve