Nedjelja, 8 Septembra, 2024
Rubrika:

U Baru održan četvrti Sajam preduzetništva

Učesnici sajma su bili preduzetnici podržani kroz programe podrške preduzetništvu, ženskom preduzetništvu i zanatstvu

U organizaciji Sekretarijata za lokalni ekonomski razvoj Opštine Bar održan je 4. Sajam preduzetništva, na Šetalištu kralja Nikole.

Učesnici sajma su bili preduzetnici podržani kroz programe podrške preduzetništvu, ženskom preduzetništvu i zanatstvu.

“Sajam je trajao 3 dana, tokom kojih su preduzetnici imali priliku da predstave svoje proizvode i usluge, da se umreže i ostvare saradnju, a posjetioci su imali priliku da se upoznaju i degustiraju lokalne proizvode i uživaju u sajamskoj atmosferi, koju je prve večeri upotpunila muzika sa koncerta Sergeja Ćetkovića”, navode iz opštine.

Tokom Sajma na štandovima su se našli raznovrsni proizvodi kao što su domaća vina, maslinovo ulje, pašteta od maslina, suveniri od školjki, maslinovog drveta, pletene igračake, torbe, odjevni predmeti, ručno izrađen nakit ali i usluge fotografa, keteringa, agencije za nekretnine.

Učesnici sajma i ove godine su bili centri koji se bave edukacijom djece, te su raznim radionicama okupili mališane koji su se oprobali u dobro osmišljenim zadacima i vježbama.

“Ističemo da od 2019. godine, kada je objavljen prvi javni poziv, do danas lokalna uprava u kontinuitetu dodjeljuje sredstva kroz nekoliko programa podrške razvoju preduzetništva i ženskog preduzetništva te je do sada dodijeljeno preko 1,5 miliona eura. Priliku da osnuju ili unaprijede svoj biznis dobile su 93 žene, kroz program podrške ženskom biznisu dok je kroz program podrške preduzetništvu podržano 228 biznis ideja naših sugrađana. Takođe, Opština Bar kroz posebne programe pruža podršku poljoprivrednicima, mladim poljoprivrednicima i zanatlijama”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve