Nedjelja, 30 Juna, 2024
Rubrika:

Sporazum o saradnji MF i CANU: Unaprjeđenje komunikacije i saradnje

Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali ministar finansija u Vladi Crne Gore, Novica Vuković i predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević

„Unaprjeđenjem komunikacije i saradnje, kao i zajedničkim aktivnostima, značajnije se utiče na ostvarivanje uloge i ciljeva državnih organa, organizacija i ustanova, i time doprinosi ukupnom napretku Crne Gore“, poručeno je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji između Ministarstva finansija i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti.

Sporazum su u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti potpisali ministar finansija u Vladi Crne Gore, Novica Vuković i predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević.

Navedenim Sporazumom utvrđen je zajednički interes za saradnju koja se odnosi na:

– unaprjeđenje znanja i naučnoistraživačkih i razvojnih kapaciteta Crne Gore;

– rad na Leksikonu finansija i bankarstva i drugim leksikografskim i enciklopedijskim projektima, kao i publikacijama u oblasti finansija i bankarstva;

– održavanje zajedničkih tematskih skupova, okruglih stolova i tribina o pitanjima od značaja za razvoj Crne Gore;
– promociju zajednički objavljenih publikacija, organizaciju izložbi  i drugih aktivnosti kojima se ostvaruju djelatnost i ciljevi potpisnika Sporazuma.

Kako je saopšteno, potpisivanje Sporazuma predstavlja potvrdu dugogodišnje kvalitetne i primjerne saradnje između ove dvije institucije.

Zajednički je zaključeno da će sporazum dodatno osnažiti zajedničke napore na unaprjeđenju naučnih i istraživačkih kapaciteta, doprinoseći daljem razvoju obrazovnog sistema i crnogorskog   u cjelini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve